Вучић: Американци и Столтенберг су ми рекли да су против Војске Косова

© Tanjug / Драган КујунџићАлександар Вучић у Скупштини Србије дочекан громогласним аплаузом посланика СНС-а
Александар Вучић у Скупштини Србије дочекан громогласним аплаузом посланика СНС-а - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да је веома задовољан реаговањем САД и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга када је у питању формирање Војске Косова и истакао да су га амерички званичници уверили да су против таквог развоја догађаја.

„Кад сам завршио разговор са Столтенбергом, готово да су ми пошле сузе од радости. Много смо радили да променимо слику о Србији, мало смо успевали, а данас сам доживео да ми Столтенберг каже — хвала, Александре, што сте чували мир и стабилност, хвала за стрпљење“, рекао је Вучић у обраћању на митингу у Јагодини.

Безбедносне снаге самопроглашене републике Косово - Sputnik Србија
НАТО обучио Тачијеву војску, а сад се „чедо“ отргло

Вучић је рекао да је то победа Србије после много година.

„Није наша победа у томе што неко други нешто неће моћи да уради, већ зато што коначно поштују то што је Србија умела да се бори за мир и стабилност, што нисмо ништа туђе желели, али своје не дамо, победа је у томе што Србија и наш народ нису последња парија, нису увек кривци за све, што Србија постаје поштована и уважена у свету“, рекао је Вучић.

То је наша победа, закључио је.

Вучић је раније данас изјавио да је веома задовољан реаговањем САД и генералног секретара НАТО-а Јенса Столтенберга када је у питању формирање Војске Косова и истакао да су га амерички званичници уверили да су против таквог развоја догађаја.

Два америчка војника марширају припадника испред Косовских безбедносних снага (КБС) који носе  заставу самопроглашеног Косова - Sputnik Србија
Србија и НАТО против Тачијеве војске

„Са Американцима није увек лако разговарати, али знате на чему сте. Они су ми одмах рекли, нису ништа крили, да су против таквог развоја догађаја и Војске Косова на овакав начин, која је вануставна и ванинституционална“, рекао је Вучић новинарима у Јагодини.

Он је прецизирао да је са америчким званичницима разговарао пре разговора са косовским председником Хашимом Тачијем, с којим се јуче чуо телефоном.

Вучић је рекао да му је драго што је став америчких званичника поновио и шеф НАТО Јенс Столтенберг, који, каже, разуме шта би то са собом носило.

Премијер је истакао да то што ћути и не говори гласно одређене ствари није зато што су Срби уплашени и мали, већ зато што, између осталог, жели да српске компаније извозе свуда у регион.

„Зато морамо да чувамо мир, зато реагујем тихо, мирно, мени нису потребни гласови тако што ћу да вичем и узвикујем патриотске пароле. Знам шта ми је посао и уставна обавеза и како да штитим интегритет и суверенитет Србије, али знам и шта је интерес народа“, рекао је Вучић.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала