Рубио: Био сам мета напада руских хакера

© AP Photo / Harrison McClaryАмерички сенатор Марко Рубио
Амерички сенатор Марко Рубио - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши кандидат за председника САД, сенатор Марко Рубио, изјавио је да су са руских Ај-Пи адреса покушани хакерски напади на рачунаре чланова његовог бившег предизборног штаба.
Сенатор Линдзи Грејем на конференцији у Капитол хилу - Sputnik Србија
И даље без доказа, Сенат расправља о мешању Русије у изборе

„У јулу 2016. године, убрзо након што сам најавио да ћу се кандидовати за амерички Сенат, бивши чланови мог предизборног штаба на председничким изборима, који су имали приступ поверљивим информацијама моје кампање, били су мета напада са Ај-Пи адреса са непознатих локација у Русији. Ови напори нису били успешни“, рекао је Рубио на расправи у Сенату.

„Такође саопштавам Комитету да је у последња 24 сата, јуче око 10.45 часова, учињен покушај хакерских напада бивших сарадника мог предизборног штаба који су имали приступ унутрашњим информацијама, поново са Ај-Пи адреса на непознатом месту у Русији. Овај покушај такође је био неуспешан“, додао је Рубио.

Расправа у Сенату посвећена је „мешању Русије“ на изборима у САД 2016. године. Рубио је претендовао на номинацију Републиканске партије за председника, али је изгубио од Доналда Трампа.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала