Србин претукао енглеског пилота јер се хвалио да је бомбардовао Србију

CC BY-SA 3.0 / Darko Dozet - Сопствено дело / Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере.
Нато бомбардовање СР Југославија.Против ваздушна одбрана покушава да обори НАТО бомбардере. - Sputnik Србија
Пратите нас
Раде Станчић из Лознице јуче ујутру је у Цириху претукао енглеског пилота у кафићу „Хилт”, јер га је чуо како за суседним столом с поносом прича да је бомбардовао Србију 1999. године.

Он се тренутно налази на саслушању у швајцарској полицији.

Како за „Блиц“ прича Радетов пријатељ, њих двојица су јуче разговарала телефоном када је дошло до инцидента у кафићу преко пута српске амбасаде у Цириху.

Ако Црна Гора уђе у НАТО, Русија ће бранити Србију (видео)

„Раде и ја смо у том тренутку причали преко телефона, када је он чуо да неко за суседним столом помиње Србију и бомбардовање. Прекинуо је везу са мном… Тек после ми је испричао шта се десило. Наводно, тај пилот је погледао у зграду српске амбасаде и рекао: ’А Србија. Учествовао сам у бомбардовању‘… Раде је то чуо и то га је испровоцирало“, прича он.

„После тога су уследиле провокације… Раде га је питао да ли зна колико је недужних људи и деце погинуло у том бомбардовању, на шта је Енглез рекао: ’Знам, па шта!‘. Ту је Раде пукао. Рекао му је: ’Шта мислиш да ја теби сад урадим оно што си ти радио‘. Енглез је устао и тада је избила туча. Раде је неколико пута ударио Енглеза и он је сад у болници, али колико смо чули није у животној опасности. Међутим, нико не зна шта ће сада бити“, каже Радетов пријатељ.
Он каже да се са Радетом, иначе познатим српским угоститељем у Швајцарској, последњи пут чуо јутрос.

„Он се јуче после инцидента сакрио. Полиција је долазила на његову адресу, али га нису нашли. Данас је у пратњи адвоката отишао сам. Сада сви чекамо да се саслушање заврши“, каже Радетов пријатељ.

Он додаје и да је Раде годинама држао дискотеку у Цириху, да је помагао многим нашим певачима, глумцима.

„Цела естрада га зна по добру. Свима је помагао. Он је велики патриота, али се последњих година повукао из тог посла. Ради у једној фирми, има породицу, жену, децу. Сви су у Цириху и сада чекају вести са саслушања. Могуће је и да Радета одмах задрже у полицији“, каже његов пријатељ.

Извор: Блиц   

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала