Вучић: Бравар није био глуп, морамо да се повезујемо

Пратите нас
Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да земље у региону морају да сарађују и да се повезују, јер сваки проблем у једној од земаља, по принципу спојених судова, изазваће проблеме и у осталим државама, као што ће и добра економија у једној да доведе до успешније економије у осталим.

„Многи су о Титу говорили овако или онако, али свакако да бравар није био глуп. Нимало. И када је правио пругу Шамац–Сарајево, и све друго, није то било због стотина километара железа које на камен поставите, већ је било због тога што су се људи повезивали. Људи су морали да живе заједно и приближавали су се једни другима“, рекао је Вучић после састанка са председавајућим Савета министара Босне и Херцеговине Денисом Звиздићем.

Заменик министра спољних послова Русије Михаил Богданов - Sputnik Србија
Богданов: Све што се дешава на Балкану задире у интересе Русије (видео)

Српски премијер је поновио да су мир и стабилност наша будућност и да је то од суштинског значаја за регион.

„Било какав немир и проблем у БиХ су огроман проблем и за Србију и цео регион. Сви смо у проблему. Није то ничији интерес и не сме да буде. То сви морају да разумеју, као што је сваки проблем у Србији проблем и на другим местима. Имамо систем спојених судова и што је боља економија једне земље, биће успешнија и економија друге земље“, констатовао је Вучић.

Он је додао да је за нас изузетно важно да пробамо у будућности да радимо на успостављању заједничког тржишта и већег поверења између људи.

„И зато, ако треба, сваки дан да се састајемо, да решавамо један по један проблем. Ако будемо отварали мостове преко Дрине, а хоћемо, ако будемо правили нове путеве, а хоћемо, мислим да је то добар пут“, рекао је Вучић.

Када је реч о разговору са Звиздићем, према Вучићевим речима, дијалог је био конкретан и отворен, а теме су биле заједничке за све у региону.

Турска застава изнад статуе Ататурка у граду Фетију - Sputnik Србија
Турска планира да шири сарадњу и помирење на Западном Балкану

Између осталог, додао је, било је речи и о „Агрокору“, односно како да се проблем те компаније реши и ван Хрватске.

„Нисам сигуран да смо успели да нађемо задовољавајуће решење за нас, али борићемо се и пратићемо и једни и други шта је то што можемо у будућности да учинимо да сачувамо радна места за те људе“, рекао је Вучић и истакао да се са Звиздићем сагласио да се убудуће разговара о сваковрсном повезивању у региону.

Премијер је подсетио и да је синоћ разговарао са председником Турске Реџепом Тајипом Ердоганом, са којим је било речи о већем укључивању те државе у регионалне пројекте.

„Ми немамо ништа против укључења, јер је Ердоган веома заинтересован за различита питања на Балкану, да видимо може ли Турска, додатно инвестицијама или изградњом инфраструктуре, да буде од помоћи. Ми смо за то, немамо никакав проблем“, закључио је Вучић.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала