Рониоци Пацифичке флоте извели војне вежбе на истоку Русије (видео)

© Фото : screenshotРониоци
Рониоци - Sputnik Србија
Пратите нас
У војним вежбама учествовало је више од хиљаду морнара. У условима блиским борбеним, црне беретке су одрадиле ронилачке зароне, пуцале из различитог оружја и управљале најсавременијом техником.

Диверзантске и извиђачке јединице условног непријатеља продрле су у воде Залива Петра Великог у близини једне од база Пацифичке флоте. Алармиран је противдиверзантски одред. Борци су морали да пронађу и задрже непозване госте који су већ успели да поставе плутајуће мине. Специјалне поморске јединице уништиле су их помоћу лажног пуњења.

На основу истраживачких података, морнари су одредили приближну област у којој би могли да се налазе непријатељски рониоци. За борбу је припремљен ракетни бацач намењен за уништавање људства под водом. Светла на површини омогућавају праћење паљбе.

Задатак чамаца „Грачонок“ је противсаботажна одбрана. Максимална брзина тог чамца је око 50 километара на час, што је довољно да се војници воденим путем оперативно пребаце у област у којој се спроводе операције. Осим тога, тај чамац може самостално да се бори против диверзаната, јер има најсавременију техничку опрему.

Гардијска ракетна крстарица Варјаг на Босфору. - Sputnik Србија
Војне вежбе: Руска морнарица уништила „Црну рупу“

Под водом су се специјалци суочили са условним диверзантима који су покушали да се сакрију. У таквим случајевима користи се специјално оружје — подводни пиштољи и аутомати.

Војници са маскама нису посебно причљиви. Велики број оружја и елемената за обуку морских специјалаца је тајна. Они не могу да дају своја имена и приказују лице, јер сваки од њих представља озбиљну претњу за условног противника.

И овога пута група је успешно извршила све задатке: одбијен је напад диверзаната, а подводно склониште је минирано и дигнуто у ваздух.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала