00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Александар Први Карађорђевић“
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
21:00
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Рецепт за пуњену камилу: Једно јело за цело село

© PixabayКамиле у пустињи
Камиле у пустињи - Sputnik Србија
Пратите нас
У Кини једу псе, а у Сахари — камиле.

Гинисов рекорд у категорији „највеће јело“ власништво је номадских Арапа — бедуина и зове се „бедуинска пуњена камила“.

Руска салата - Sputnik Србија
Чија је „руска“ салата

Ако се зна да је двогрба камила тешка од 450 до 700 килограма, а једногрба од 250 до 550, тешко да ће овај Гинисов рекорд икада бити „потучен“. Осим ако неки гурмански перверзњак не одлучи да „окрене слона“.

Замислите ражањ и на њему камилу, у камили јагњад, а у њима пилиће, а у пилићима рибу, па у риби понеко јаје… Е, то је највеће јело на свету.

Овај традиционални бедуински оброк се спрема за сватове и посебне забаве.

Припрема пуњене камиле на ражњу је врло стриктна и почиње њеним кувањем. После се претходно скувана камила пече, али напуњена труповима оваца, које су напуњене пилићима, који су опет напуњени рибом, која је напуњена јајима…

​Храбал је дао и рецепт за овај абисинијски специјалитет:Иако се ауторско право на пуњену камилу приписује бедуинима, чувени чешки писац Богумил Храбал у свом делу „Служио сам енглеског краља“, ово јело је назвао абисинијским (данашња Етиопија).

 

  • заклана и очишћена камила
  • неколико стотина јаја (тврдо куваних)
  • двадесет ћурана
  • надев од тридесет корпи кифлица
  • џак першуна
  • вреће зачина
  • ликер од трава које су људи жвакали, па испљунули 
  • корпа за веш пуна бибера
  • неколико стотина метара млевеног корења разног порекла
  • две антилопе печене на стотинама паковања бутера
  • неколико десетина килограма додатака који се држе у тајности.

 

Печене антилопе пуне се печеним ћуранима пуњеним надевом у који се убацују тврдокувана јаја; све се то потом опет пече док се камила очисти од костију.

У завршној фази камила се пуни антилопама пуњеним ћуранима, са надевом у коме су тврдо кувана јаја, а за то време направи се жар од најмање троја кола дрва: пре стављања на ражањ све шупљине у камили, антилопама и ћуранима попуне се рибом.

Пријатно!

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала