Москва: Обновићемо споразум о избегавању инцидената са САД

© Sputnik / Виталиј Ањков / Уђи у базу фотографијаВиктор Озеров: Мора се обратити пажња на све кораке који војну инфраструктуру приближавају нашим границама
Виктор Озеров: Мора се обратити пажња на све кораке који војну инфраструктуру приближавају нашим границама - Sputnik Србија
Пратите нас
Споразум о избегавању инцидената у Сирији, који је Русија потписала са САД, биће обновљен 12. априла, након што Министарство одбране добије одговарајућу директиву од председника Русије Владимира Путина, изјавио је шеф Комитета за одбрану и безбедност Савета федерације Русије Виктор Озеров.

Како је рекао, по свему судећи Вашингтон је иницирао да се овај споразум обнови.

Шефови дипломатија САД и Русије Рекс Тилерсон и Сергеј Лавров - Sputnik Србија
Лавров и Тилерсон: Након преговора се много боље разумемо (видео)

„Сматрам да је то корак Вашингтона ка успостављању дијалога са Русијом“, оценио је сенатор и додао да је Русија увек истицала важност сарадње у том смеру.

Озеров је рекао и да је спремност Вашингтона да води дијалог са Русијом након ракетног напада на сиријски аеродром позитиван корак ка успостављању билатералних односа.

„Сусрет руског председника Владимира Путина са државним секретаром САД Рексом Тилерсоном нам говори о томе да су преговори шефова дипломатија били конструктивни и да су се након тога појавиле одређене додирне тачке, иначе никаквог сусрета са Путином не би било“, нагласио је он.

Руски политичар је такође рекао да су САД смекшале свој став када је реч о одговорности Дамаска за хемијски напад у Идлибу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала