Ердоган честитао турском премијеру на резултатима уставног референдума

© AP Photo / Lefteris PitarakisТурски председник Реџеп Тајип Ердоган улази у кабину на бирачком месту у Истамбулу. Грађани Турске ће се данас на референдуму изјаснити о уставним променама, којима би се проширила овлашћења председника Реџепа Тајипа Ердогана.
Турски председник Реџеп Тајип Ердоган улази у кабину на бирачком месту у Истамбулу. Грађани Турске ће се данас на референдуму изјаснити о уставним променама, којима би се проширила овлашћења председника Реџепа Тајипа Ердогана. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган честитао је телефоном премијеру Биналију Јилдириму на позитивном резултату уставног референдума, пренела је телевизија НТВ позивајући се на извор у администрацији турског лидера.
Присталице Странке правде и развоја носе заставе са ликом председника Турске Реџепа Тајипа Ердогана. Према прелиминарним резултатима уставног референдума већина гласача гласала је за уставне промене у Турској. - Sputnik Србија
Султан Ердоган или следи велики преокрет?

Према подацима агенције „Анадолија“, која заједно са Врховним изборним саветом има право да објављује резултате гласања, након обраде 98 одсто гласачких листића присталице уставних реформи имају 51,3 одсто гласова. Амандмани устава предвиђају прелазак на председнички систем управе.

Ердоган је, такође, телефоном позвао лидера националистичке Партије народног покрета Девлета Бахчелија, који је подржао уставне реформе. Извор је навео да је Ердоган рекао да је исход референдума већ јасан и изразио наду да ће његови резултати имати користи за земљу и народ.

Уставне промене за прелазак на председнички систем раније је одобрио турски парламент и потписао председник Ердоган.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала