Ухапшен осумњичени за нападе на коптске цркве

© REUTERS / Amr Abdallah DalshПрипадници интервентне полиције у Каиру
Припадници интервентне полиције у Каиру - Sputnik Србија
Пратите нас
Египатска полиција ухапсила је мушкарца због наводне умешаности у бомбашке нападе на цркве за које је одговорност преузео ДАЕШ, саопштио је званичник те земље, а преноси АФП.

Након што је добила дојаву, полиција је ухапсила Алија Махмуда Мохамеда Хасана, једног од 19 осумњичених чија је имена полиција јавно објавила након експлозија које су се догодиле у недељу, рекао је званичник.

Копти на протесту - Sputnik Србија
Копти — православни наследници фараона

Двојица бомбаша-самоубица напали су цркве у градовима Танти и Александрији 9. априла на верски празник Цвети и усмртили 45 особа у најкобнијем нападу на коптске цркве у скоријој историји, наводи агенција.

Хасан је ухапшен у египатској провинцији Кени, одакле су дошла и двојица бомбаша-самоубица.

Министарство унутрашњих послова Египта подигло је награду за информације које ће довести до хапшења осумњичених на 500.000 египатских фунти (27.518 долара).

Последњи напади су још једни у низу напада исламиста на коптске цркве. У децембру прошле године у Каиру бомбаш-самоубица је активирао експлозиве у цркви и убио 29 људи.

Терористичка група ДАЕШ, која је преузела одговорност за сва три напада, запретила је да ће извести још напада на хришћанске мањине које чине око 10 одсто египатског становништва.

Како наводи агенција, напади који су се догодили неколико недеља пре планиране посете папе Фрање, приморали су власти да прогласе тромесечно ванредно стање.

 

Извор: Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала