Блер: Не дајте Терези Меј „бланко чек“ за „брегзит“

© REUTERS / Bria WebbТони Блер
Тони Блер - Sputnik Србија
Пратите нас
Бивши британски премијер Тони Блер апеловао је на бираче да 8. јуна на парламентарним изборима не дају актуелној премијерки Терези Меј „бланко чек“ кад је реч о „брегзиту“.

Он је позвао грађане да не бирају кандидате који „подржавају ’брегзит‘ по сваку цену“ из које год да су странке, оценивши да је то питање које надилази страначку припадност.

Премијерка Велике Британије Тереза Меј - Sputnik Србија
Британске пореске муке уочи избора

Торијевци ће вероватно победити, признао је Блер, али добар резултат Лабуристичке странке би онемогућио Терезу Меј да ради шта хоће.

Он сматра да бирачи треба да знају какав је став њихових кандидата о „брегзиту“ и да Тереза Меј води „неразумну политику“ коју диктира десничарско крило њене Конзервативне странке.

Уколико би Конзервативна странка добила велику већину, то би Терези Меј дало одрешене руке да спроведе „брегзиту“ по сваку цену, што није у интересу земље, оценио је Блер.

Бивши британски премијер је искључио могућност да се кандидује за парламент после 10 година одсуства али је признао да је због „брегзита“ готово у искушењу да се врати у политику.

„Кад погледам британску политичку сцену, готово сам мотивисан да се вратим. Дозволили смо да будемо заточеници мале групе људи са јаком идеологијом“, закључио је он.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала