Куба: Срушио се војни авион, погинуло осам војника

© Sputnik / Виталий Аньков / Уђи у базу фотографијаАвион Ан-26 током војних вежби
Авион Ан-26 током војних вежби - Sputnik Србија
Пратите нас
Кубански војни авион срушио се данас у провинцији Аремиса на западу Кубе, а у несрећи је погинуло осам војника, саопштила је кубанска влада.

Војска је у писаном саопштењу навела да је авион Ан-26 совјетске производње полетео са аеродрома Плаја Баракоа у 6.38 сати ујутру по локалном времену, а да се срушио у близини града Канделарија удаљеном 65 километра, преноси АП.

Формирана је специјална комисија која ће истражити несрећу, каже се у саопштењу војске.

Медији су претходно јавили да се срушио путнички авион овог типа са 39 особа.

Oстаци авиона који се срушио на Куби нађене су у области Лас Ломас де Сан Кристобал, саопштио је претходно портал „Сибер Куба" позивајући се на рођака једног од чланова посаде.

„Ова област је тешко приступачна, а први подаци показују да нема преживелих“, цитирао је портал речи свог извора.

Раније је јављено да се путнички авион Ан-26, који је претходно нестао са радара, срушио на Куби. Агенција АФП јавила је да нема преживелих.

„Добили смо потврду о ваздушном инциденту од представника авио-компаније на Куби. Нажалост, потврђено нам је да има погинулих“, саопштио је портал „Сибер Куба“. Тачан број жртава несреће још није познат, а представници кубанских власти још нису дали изјаве.    

Раније је телевизија НТН24 јавила да се у авиону могло налазити до 39 особа.

​Авион компаније „Аерогавиота“ полетео је са аеродрома Баракоа на истоку земље. У тренутку нестанка авион се налазио изнад области Пинар дел Рио на западу острва.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала