Пао договор САД и Русије о заједничком раду о Сирији

© Sputnik / Maksim BlinovДржавни секретар САД Рекс Тилерсон
Државни секретар САД Рекс Тилерсон - Sputnik Србија
Пратите нас
Сједињене Америчке Државе и Русија су се договориле да почну са заједничким радом на решавању кризе у Сирији, саопштио је државни секретар САД Рекс Тилерсон.
Председник Русије Владимир Путин током телефонског разговора са председником Таџикистана Емомалијем Рахмоном - Sputnik Србија
Откривени детаљи: Путин звао Трампа, причали пола сата

„У складу са разговором који је јуче одржан између председникa Путина и нашег председника (Доналда Трампа), министар иностраних послова (Русије Сергеј Лавров) и ја ћемо наставити да разјашњавамо да ли можемо да радимо заједно у првој великој области сарадње о Сирији и да ли можемо да постигнемо прекид ватре који ће трајати довољно дуго да би се прешло на мировни процес“, изјавио је Тилерсон, говорећи пред службеницима Стејт департмента.

„Све је то у почетној фази, и не знамо докле ћемо стићи“, додао је он.

Амерички државни секретар је подсетио да је на крају његове посете Москви почетком априла донета одлука о формирању радне групе која ће се бавити проучавањем комплексних питања у односима између земаља и изналажењем решења за њих.

Сарадња у војној сфери

Министар одбране Русије Сергеј Шојгу изјавио је да се радни контакти Русије и САД настављају.

„Тамо је толико тесно да ми не можемо а да не сарађујемо, зато су контакти на радном нивоу постојали и постојаће“, рекао је он.

Према његовим речима, Москва пре свега размишља о безбедности својих пилота.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала