Зашто британска премијерка оптужује европске политичаре

Пољска премијерка Беата Шидло, енглеска премијерка Тереза Меј, и немачка канцеларка Ангела Меркел на Малти
Пољска премијерка Беата Шидло, енглеска премијерка Тереза Меј, и немачка канцеларка Ангела Меркел на Малти - Sputnik Србија
Пратите нас
Премијерка Велике Британије Тереза Меј оптужила је данас европске политичаре и званичнике да настоје да утичу на резултате парламентарних избора, који ће у Британији бити одржани наредног месеца.
Британска и застава ЕУ испред Биг Бена - Sputnik Србија
Водич усвојен: Европа има план за „брегзит“

После сусрета са британском краљицом Елизабетом II поводом распуштања парламента, које формално обележава почетак предизборне кампање, Мејова је рекла да постоје неке особе у Бриселу које не желе да разговори о „брегзиту“ успеју, пренео је Ројтерс.

„У последњих неколико дана видели смо колико ће тешки ови разговори бити“, рекла је Мејова, која сматра да је британска преговарачка позиција у Европи погрешно представљена у европској континенталној штампи.

Мејова је у среду била домаћин председнику Европске комисије Жан-Клоду Јункеру у Даунинг стриту ради разговора о предстојећим преговорима о повлачењу Британије из ЕУ.

Тони Блер - Sputnik Србија
Блер: Не дајте Терези Меј „бланко чек“ за „брегзит“

У то време, њени помоћници су описали састанак као „конструктиван“ али „Франкфуртер алгемајне цајтунг“ је дао много негативнију слику, објавивши да је Јункер био песимиста у погледу изгледа о постизању споразума о „брегзиту“ зато што је Мејова одбила било какав компромис у погледу цене и тајминга трговинских преговора.

„Морам да кажем да мислим да је то бриселски трач. Погледајте шта је Европска комисија саопштила после вечере — да су преговори били конструктивни“, одговорила је Мејова на питање да ли је тај текст тачан.

Јункер је, према писању листа, наводно пренео шта мисли немачкој канцеларки Ангели Меркел, која је наредног дана Британију јавно упозорила да не треба да гаји „илузије“ о томе шта ће „брегзит“ подразумевати.

Британска премијерка Тереза Меј одбацила је медијске извештаје о њеном напетом састанку са лидерима ЕУ као „бриселски трач“.


Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала