Нова прва дама Француске — наставница, љубавница, супруга...

© Sputnik / Кристина Афанасьева / Уђи у базу фотографијаБрижит Торње Макрон
Брижит Торње Макрон - Sputnik Србија
Пратите нас
Брижит Троње, супруга Емануела Макрона, који је данас победио на председничким изборима у Француској, у његовом животу присутна је још откад је био 15-годишњак, испрва као његова наставница, потом у годинама које следе љубавница, а затим супруга и — прва дама.

Брижит, која је 24 године старија од свог супруга, биће уз њега и када тај 39-годишњи Европејац буде преузео дужност као досад најмлађи председник модерне Француске, преноси АФП.

Кандидат за председника Француске Емануел Макрон - Sputnik Србија
Макрон — човек „у покрету“ и салонски левичар

Елегантна и витка, 64-годишња Брижит је најближа Макронова сарадница, којој је обећао званичну улогу у председничкој палати.

„Сваке вечери размењујемо шта смо чули један о другом. Морам да обратим пажњу на све, да дам све од себе да га заштитим“, рекла је она у интервјуу за магазин „Пари мач“ прошле године.

Брижит се нашла на насловним страницама скоро десетак часописа, руку подруку са мужем на разноразним скуповима, фасцинирајући свет својом необичном романсом.

Међутим, пре свега тога, она је била супруга другог мушкарца и мајка троје деце, која предаје француски, латински и драму.

Рођена је у Амјену, где и Макрон, у добростојећој породици која се успешно бави производњом тестенине и чоколаде.

Почетком 1990-их веома ју је заинтригирао младић који је глумио у једној представи — то је био Емануел, коме је одмах притекла у помоћ у раду на једном тексту и — тада су почели да граде везу.

Тада 39-годишња наставница била је „потпуно очарана“ Емануеловом интелигенцијом, а осећања су била обострана и, два месеца касније, он јој је, као 17-годишњак, обећао да ће се оженити њоме „шта год радила“.

Емануел и Брижит Торње Макрон - Sputnik Србија
Нови председник Француске Макрон за јачу Европу, Ле Пенова слави нови почетак

Макрон је наставио школовање, али је све време био са њом у вези, да би на крају она напустила првог мужа и годину данас касније, 2007, удала се за Макрона, преселивши се у Париз, где је наставила да ради као наставница.

Они који познају Брижит описују је као срдачну и рационалну жену, која одише шармом и позитивном енергијом.

Она је уз Макрона била и данас, када је гласао у другом кругу председничких избора, фокусирана на живот с мужем политичарем, и показала је огромну посвећеност изборној кампањи.

„Срећна сам што ово делим са Емануелом, иако кад је реч о политици нисам имала много избора“, рекла је Брижит, истовремено изразивши жељу да, као прва дама, помогне младим људима који се хватају укоштац с многобројним проблемима.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала