Захарова: Русија ће тек бити актуелна у САД

© Sputnik / Vasiliy BatanovМарија Захарова
Марија Захарова - Sputnik Србија
Пратите нас
Вашингтон је обећао Москви да ће у блиској будућности припремити предлог за разрешење ситуације у вези са руском дипломатском имовином у САД и прогоном 35 руских дипломата, саопштила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.
Званична представница МИП Русије Марија Захарова - Sputnik Србија
Како је Лавров „освојио“ Америку

„Амерички партнери су рекли да ће у блиској будућности припремити своје предлоге како би отпочео конкретан рад на деблокирању ове ситуације“, рекла је Захарова у интервјуу за телевизију „Русија 1".

Шеф руске дипломатије Сергеј Лавров је у среду у Вашингтону разговарао са државним секретаром Рексом Тилерсоном, а затим и са шефом Беле куће Доналдом Трампом, између осталог и о проблему са руским дипломатским здањима у САД.

Бурна реакција америчких медија на фотографије Лаврова и Трампа показује да тема Русије остаје за Америку врло актуелна, сматра Захарова.

„Овде се очигледно види једноставна истина: то су унутрашњи спорови у САД. Они се неће завршити, нажалост, а најважније је да ће у одређеном тренутку они добити нову спиралу због почетка новог изборног циклуса, управо у законодавним органима САД. И тема Русије, узимајући у обзир да је она била подгрејана још за време Обаминог тима под Клинтоновом, постаће једна од централних током изборног циклуса“, додала је она.

Захарова је приметила да фотографије са састанка Трампа и шефа украјинске дипломатије Павела Климкина који је одржан 11. маја нису биле теме разговора.

„Амерички медији нису поставили ниједно питање о објављивању тих фотографија: ко их је направио и зашто их је објавило Министарство иностраних послова Украјине, а не и Бела кућа“, нагласила је она.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала