Марш десничара у Хрватској (фото)

© AFP 2023Хрватски десничар
Хрватски десничар - Sputnik Србија
Пратите нас
Око 15.000 људи окупило се данас у Загребу у „Ходу за живот“, у организацији десно оријентисаних невладиних организација и верских покрета, а такав скуп је одржан и у Сплиту, где су учесници са разгласа слушали песме проусташког певача Марка Перковића Томпсона.
Усташке униформе у Задру - Sputnik Србија
Хрватска — мочвара најцрњег фашизма (видео)

Хина наводи да је у хрватској престоници поворка ишла од Трга Фрање Туђмана до Трга бана Јелачића, уз поруку да треба штитити живот од зачећа до природне смрти.

Наводи се да је овогодишња поворка одржана под геслом „За живот, породицу и Хрватску“, а Хрватска бискупска конференција позвала је на молитву за тај догађај.

​Поворку су обезбеђивали организатори и полиција, а заустављена је накратко непосредно пре Трга бана Јелачића јер је десетак активиста који се противе поворци блокирало Илицу седајући на руту проласка учесника „Хода за живот“.

Након интервенције полиције, која је демонстранте ухапсила, поворка „Ход за живот“ дошла је до Трга бана Јелачића, где је припремљен музички програм.

​Хрватски портал „Индекс“ преноси да је међу учесницима сплитске поворке који су слушали Томпсонове песме био и жупан Сплитско-далматинске жупаније Златко Жеврња и челник жупанијског одбора Хрватске демократске заједнице (ХДЗ) Анте Санадер, огрнут заставом „Хода за живот“.

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала