И Трамп ће чути у Бриселу — Црна Гора je против НАТО-а

© FB/Marko MilacicГрађански активиста Марко Милачић
Грађански активиста Марко Милачић - Sputnik Србија
Пратите нас
Упоредо са самитом НАТО-а који почиње сутра у Бриселу, коме ће присуствовати амерички председник Доналд Трамп, биће одржан и Самит против НАТО-а који организују међународне мировне организације и покрети из Западне Европе. Срећан сам што ћу у Бриселу представљати већинску, слободарску Црну Гору, каже за Спутњик Марко Милачић из „Отпора безнађу“.

Први човек црногорског покрета „Отпор безнађу“ за Спутњик каже да ово није први пут да се током НАТО самита организује овакав догађај, али да ће овај у Бриселу бити најмасовнији. 

Марко Милачић - Sputnik Србија
Антинатовски активиста Марко Милачић пуштен из затвора

„Реч је о манифестацији која окупља велики број интелектуалаца широм света. То је велика ствар, имајући у виду да смо на Западу навикли да чујемо само атлантистичке пропагандне тонове. Биће то острво слободе у самом срцу тог атлантистичког света. Велика ми је част што сам добио позив организатора из Белгије током боравка нашег ’Референдумског каравана‘ у Бриселу“, каже Милачић.

Интересантно је да ће овај млади активиста одржати уводни говор на тему „Црна Гора и проширење НАТО савеза“ на контрасамиту у исто време када ће се на самиту Алијансе обраћати званични представници Црне Горе.

Председник САД Доналд Трамп испред Боинга 787 током посете фабрици компаније Боинг у Јужној Каролини - Sputnik Србија
Трамп иде у Брисел на самит НАТО-а

„Срећан сам што ћу представљати део Црне Горе који је већински, који је слободан, слободарски, док ће званична делегација Црне Горе представљати своју малу криминогену клику која на силу гура нашу земљу у НАТО. Ту ћемо имати два света, два погледа на свет, две свести у два самита“, објашњава Милачић.

У оквиру вишедневног контрасамита НАТО-а организоване су бројне научне радионице и скупови, али и демонстрације. Милачић за Спутњик каже да ће му бити част да протестује против НАТО-а управо на улицама Брисела. Много смо пута били на улицама Црне Горе опирући се једној великој неправди, али биће ми велико задовољство да то урадим, да будем на страни правде и слободе баш у Бриселу, каже он.

Душко Марковић и Рекс Тилерсон у Вашингтону - Sputnik Србија
Црна Гора од 5. јуна чланица НАТО-а

„Драго ми је што ћу бити на лицу места у тренутку док тамо седи глобалистичка елита, па и амерички председник Доналд Трамп. Тако ћемо послати поруку да је ова борба тек почела. То што криминогена клика најављује да ће Црна Гора формално постати чланица НАТО-а, то је кратког рока, који ће трајати тачно онолико колико ће трајати ова власт“, каже Милачић.

Он додаје да је циљ овог самита против НАТО-а заједнички отпор милитаризацији и да ће скуп послужити као платформа за мировне активисте широм света како би разменили знање и идеје за будуће акције усмерене против НАТО-а.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала