Дутерте: Могао бих да прогласим ратно стање у целој земљи

© AP Photo / Bullit MarquezПредседник Филипина Родриго Дутерте
Председник Филипина Родриго Дутерте - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Филипина Родриго Дутерте изјавио је да би могао да уведе ратно стање у целој земљи, након што је прогласио војну управу у јужној трећини земље да би се владине снаге избориле са исламским екстремистима.

„Могао бих да прогласим ратно стање у целој земљи да бих заштитио људе“, рекао је Дутерте новинарима.

Он је изјавио да су исламски екстремисти у налету на град Малабанг, на југу земље, одсекли главу локалном шефу полиције.

Председник Филипина Родриго Дутерте и председник Русије Владимир Путин током састанка на маргинама Азијско-пацифичке економске сарадње у Лими - Sputnik Србија
Дутерте: Филипинима треба помоћ Русије у наоружању

„Шеф полиције у Малабангу се налазио на путу до куће када су га зауставили терористи на контролном пункту, и мислим да су му одсекли главу у том тренутку, тамо“, рекао је Дутерте као оправдање за увођење ратног стања.

Филипински председник је јуче увео ратно стање на јужном острву Минданао, где се снаге безбедности боре против екстремиста повезаних са Исламском државом, саопштио је његов портпарол.

На читавом острву је уведено ратно стање, рекао је портпарол Ернесто Абела на прес-конференцији коју је преносила национална телевизија, пренео је АФП.

Дутерте је, међутим, рекао да је вољан лично да разговара са побуњеницима у Минданау.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала