00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
07:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Рецепт који вам неће открити ниједан фармацеут

© AFP 2023 / REMY GABALDA REMY GABALDA Јаја
Јаја - Sputnik Србија
Пратите нас
Природни лек за јачање организма...
Пастели - Sputnik Србија
Најздравији колач на свету: Рецепт стар више од 6.000 година

Калцијум има бројне важне функције у раду организма. Осим што ствара коштану масу и спречава остеопорозу, калцијум нормализује рад нерава и мишића, регулише откуцаје срца, омогућује згрушавање крви и подстиче сан.

Бројни су фактори који црпе калцијум из организма, а то су пре свега превише седења, кафа, алкохол и газирана пића.
Недостатку калцијума су посебно склоне труднице и жене у менопаузи, старији мушкарци, као и особе које пате од пробавних поремећаја.

Љуске од јаја садрже 90 одсто калцијума и најбољи су природни извор тог минерала. Тело га лако апсорбује, јер је љуска јајета по хемијском саставу готово идентична људским костима и зубима.

У већим дозама не само да лечи симптоме мањка калцијума и зауставља развој остеопорозе, већ помаже и против високог холестерола и повишеног крвног притиска и подстиче коштану срж на производњу крвних ћелија.

Осим тога, љуска јајета садржи гвожђе, бакар, манган, цинк, флор, фосфор, хром и молибден. Због тога многи стручњаци препоручују млевену љуску јајета као природну и врло делотворну допуну калцијума. Зависно од животног доба, препоручена дневна доза је 1,5 до 3 грама млевене љуске јајета.

Штитна жлезда

Љуске од осам јаја добро опрати, осушити, здробити, прелити соком од два лимуна и оставити у фрижидеру неколико дана. Кад се љуске отопе, процедите течност и помешајте са литром ракије и килограмом меда. Оставити да одстоји седам дана пре употребе. Конзумирати по једну кашику, два до четири пута дневно након јела.

Кисела вода - Sputnik Србија
Зашто не би требало да пијете киселу воду

Гастритис, чир

Кашику млевених љуски јаја помешајте са кашиком шећера и кашиком млевеног мушкатног орашчића. Узимајте 20 дана, три пута дневно по једну кашику.

На врх ножа млевених љуски јаја помешајте са две кашике лимуновог сока. Кад се љуске отопе у соку, додајте децилитар топлог млека. Узимајте два пута дневно, ујутру на празан желудац и увече пре спавања.

За јачање организма и чишћење крви

Љуске од четири или пет јаја добро опрати, здробити и ставити у три литре воде. Воду са љускама чувати у фрижидеру недељу дана и користити као воду за пиће. Дневно узимати две до три чаше воде са мало лимуновог сока.

 

Извор: Нови/Курир

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала