Дудаковић: Рат није завршен, само је престала пуцњава

© Фото : Youtube/Jasmin NadarevićАтиф Дудаковић
Атиф Дудаковић - Sputnik Србија
Пратите нас
Пензионисани генерал такозване Армије БиХ Атиф Дудаковић, који је недавно позвао Бошњаке старије од 17 година да се наоружају, сада поручује да рат није завршен, већ да је само престала пуцњава.

Дудаковић, који је осумњичен за тешке ратне злочине, протеклог викенда је на трибини у Коњицу дочекан са ратним заставама такозване Армије БиХ и као херој, пише „Еуроблиц“.

Хапшење исламиста, Босна - Sputnik Србија
(Не)мирна Босна — ко то жели рат

Он је рекао да „садашње генерације кажу да рат није незавршен и да је само престала пуцњава“.

„Које су то борбе и која су искушења кроз која пролазимо и кроз која ћемо пролазити? Шта треба радити? Да ли има опасности? Има их! И то много“, поручио је Дудаковић на трибини коју су организовали локални ветерани у оквиру обележавања Дана малолетних добровољаца такозване Армије БиХ.

Лист наводи да су тим поводом ратне заставе носили голобради младићи са береткама и мајицама украшеним ратним амблемима, док је у сали, где је Дудаковић говорио, велики број гостију носио војне униформе.

Атиф Дудаковић је почетком године у говору представницима бошњачке дијаспоре у Луксембургу позвао Бошњаке из западне Европе да се припреме за рат, наводећи да ће се лично ангажовати „на умрежавању оних који су спремни за отпор великосрпској агресији”.

Он је тада рекао да сваки Бошњак који има више од 17 година мора купити униформу, чизме, врећу за спавање и ранац.

У Тужилаштву БиХ 11 година траје истрага због злочина које су Дудаковићеви борци починили над заробљеним Србима, али и Бошњацима из некадашње аутономне покрајине Западна Босна.

 

Извор: Танјуг

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала