Путин: Повећати извоз готових производа

© Sputnik / Алексеј Дружинин / Уђи у базу фотографијаПредседник Русије Владимир Путин
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија
Пратите нас
Планови економског развоја Русије морају бити транспарентни и реални, приоритет је да се поправи пословна клима у земљи, као и да се повећа извоз готових производа, изјавио је руски председник Владимир Путин.

„Да би се то постигло, неопходно је одговорити тренутним изазовима и пратити интересе привредника и државе, пословних кругова и грађанског сектора“, рекао је Путин.

Жетва пшенице у Краснодарском крају - Sputnik Србија
Што нас не убије чини нас јачим: Санкције помогле Русији да се развије

Према његовим речима, неопходно је подићи конкурентност тржишта и руске економске ситуације у целини, кроз повећање производње али и реализације крупних инвестиционих пројеката, иако се не сме занемарити и мали развој малог и средњег бизниса.

Подсетимо, Путин је још у децембру прошле године поручио Влади да изради план с помоћу којег ће руска економија повећати темпо раста на ниво виши од светског не касније од 2020. године.

Руски премијер Дмитриј Медведев предао је план Путину средином маја, међутим Путин је рекао да је неопходно чути и мишљења стручњака.

„У догледној будућности ћемо видети колико је тај план конкурентан и да ли га је могуће применити у пракси“, закључио је руски председник.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала