Шпиглова насловница: Трамп дао отказ Земљи (фото)

© REUTERS / Jonathan ErnstПредседник САД Доналд Трамп
Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Немачки лист „Шпигл“ објавио је на насловници свог најновијег издања лик Доналда Трампа и Земље која гори, реагујући тако на вест о изласку САД из Париског споразума о клими.

Председник САД представљен је као играч голфа који удара палицом запаљену планету. Цртеж прати натпис на енглеском језику „You are fired“ (Отпуштен си).

​Та Трампова реченица постала је популарна када је водио ријалити шоу „Ученик“. У њему је будући амерички председник бирао руководиоца за једну од својих компанија.

Одлуку да иступи из споразума о клими Трамп је објавио у четвртак. С његове тачке гледишта, услови документа могу да нанесу штету економским интересима САД. Уместо Париског споразума председник је предложио да се закључи нови споразум који ће бити праведнији према Сједињеним Америчким Државама.

Амерички председнички кандидат Демократске партије Хилари Клинтон - Sputnik Србија
Једна зла црта повезује Трампа и Милошевића

Трампова одлука изазвала је талас критика светских лидера, еколога и бизнисмена. Председник Русије Владимир Путин је на пленарном заседању на Петербуршком међународном економском форуму упозорио да не треба пре времена осуђивати Трампове одлуке, наводећи да је могуће да Вашингтон нема довољно ресурса за испуњавање споразума у садашњој форми.

Париски споразум о клими први је глобални климатски споразум који је потписало више од 190 земаља у децембру 2015. године. У документу је прописан план дејстава за обуздавање глобалног загревања.


Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала