Руске, српске и белоруске трупе на заједничкој војној вежби у Бресту

© Sputnik / Евгений Биятов / Уђи у базу фотографијаПрипадник Војске Србије на полигону Орешац током заједничких војних вежби Русије, Белорусије и Србије "Словенско братство" у Србији
Припадник Војске Србије на полигону Орешац током заједничких војних вежби Русије, Белорусије и Србије Словенско братство у Србији - Sputnik Србија
Пратите нас
Министарство одбране Русије саопштило је да су руске ваздушне трупе стигле у белоруски град Брест како би учествовале на заједничким руско-српско-белоруским противтерористичким вежбама.
Војска Србије - Sputnik Србија
Српски падобранци спремају спектакл на руском небу

Ваздушно-космичке снаге Русије стигле су у белоруски град Брест како би учествовале у заједничким руско-српско-белоруским противтерористичким вежбама под називом „Словенско братство“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Министарство је саопштило да ће у вежбама учествовати више од 300 војника, опремљених малокалибарским оружјем, из руске гардијске ударне ваздушне дивизије са седиштем у Пскову. Они ће током вежби користити и 24 војна возила.

„Током вежби, руске трупе ће бити опремљене пешадијским борбеним системом ’Ратник‘, док ће посаде борбених возила имати заштитна одела ’Каубој‘“, саопштила је војска.

Војне вежбе „Словенско братство“ биће одржане на југозападу Белорусије од 6. до 14. јуна.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала