Савет Федерације: Русија ће одговорити на нове санкције САД

© Sputnik / Виталиј Белоусов / Уђи у базу фотографијаСедница Савета Федерације РФ
Седница Савета Федерације РФ - Sputnik Србија
Пратите нас
Русија ће одговорити на проширивање санкција које је данас одобрио Сенат САД, изјавио је први заменик шефа Међународног комитета Савета Федерације Владимир Џабаров. став Сената САД о санкцијама Русији не одговара ни ситуацији у свету ни ситуацији у билатералним односима, рекао је шеф Међународног комитета Савета Федерације Константин Косачов.

„Потребно је сачекати коначну одлуку Конгреса и видети каква ће бити реакција председника САД Доналда Трампа. Ако закон буде усвојен, у сваком случају, нећемо то оставити без одговора“, рекао је сенатор.

Сенат САД данас је огромном већином гласова одобрио нацрт закона о проширивању антируских санкција. 

Косачов: Одлука Сената САД о санкцијама Русији не прати стање у свету

Амерички Сенат - Sputnik Србија
Амерички сенат одобрио проширивање санкција Русији

„Очигледан је зачарани круг, када претходни корак који није дао ’тражени‘ резултат диктира неопходност следећег, оштријег, али не и ефикаснијег“, навео је Константин Косачов.

Руски сенатор сматра да нема наде да ће Представнички дом Конгреса САД донети другачију одлуку, али да треба сачекати и видети шта ће учинити амерички председник Доналд Трамп — „да ли ће у овој ситуацији сачувати способност да делује самостално и да се не потчињава инстинктима самоочувања на власти“.

Косачов је нагласио да је одлука Сената жалосна чињеница, јер потврђује да већина америчких сенатора није способна да се заустави, да анализира своја дејства и да се врати усвајању одлука које су у складу са ситуацијом. 

„На то упућује околност да су нове санкције Русији ’вагон‘ који је прикачен, како се каже у свим парламентима на свету, за други нацрт закона (против Ирана)“, навео је Косачов. 

Према његовом мишљењу, Сенат је заробљеник сопствених заблуда и амбиција које су све мање и мање повезане са стварношћу савременог света.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала