Америчке пацке Мађарској

© WikipediaЗастава из периода мађарске револуције 1956. у спомен жртвама испред зграде мађарског парламента
Застава из периода мађарске револуције 1956. у спомен жртвама испред зграде мађарског парламента - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички Стејт департмент упозорио је Владу Мађарске да је против усвајања закона којим се захтева да невладине организације које примају више од 26.000 долара у донацијама из иностранства буду регистроване као „организације подржане из иностранства“.
Џорџ Сорош - Sputnik Србија
Како зарађује „велики хуманиста“ Сорош

Мађарска ће учинити још један корак даље од принципа НАТО-а и ЕУ уколико потпише мере којима се намећу ограничења невладиним организацијама које се финансирају из иностранства, наводи се у саопштењу америчког Стејт департмента.

„Уколико закон буде усвојен, то ће бити још један корак Мађарске даље од обавеза за подржавање принципа и вредности које су кључне за ЕУ и НАТО“, наводи се у саопштењу.

Мађарски парламент је 14. јуна усвојио закон којим се захтева да невладине организације које примају више од 26.000 долара као донације из иностранства буду регистроване као „организације подржане из иностранства“. Закон предвиђа санкције за НВО које не буду поштовале ово правило.

Закон би могао да угрози мађарско цивилно друштво блокирањем његове способности да „организује и изрази забринутост на легитиман и демократски начин“, додаје се у саопштењу.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала