Министар за „брегзит“: Ја сам саветовао Мејову да распише изборе

© Фото : PixabayБрегзит
Брегзит - Sputnik Србија
Пратите нас
Британски министар задужен за преговоре са ЕУ о „брегзиту“ Дејвид Дејвис изјавио је данас да „прилично сигуран“ да је у стању да обезбеди добар споразум о изласку Велике Британије из Уније, откривши притом да је он био тај који је саветовао премијерку Терезу Меј да распише ванредне парламентарне изборе.
Британска и застава ЕУ испред Биг Бена - Sputnik Србија
Водич усвојен: Европа има план за „брегзит“

Конзервативна партија је на изборима одржаним 8. јуна изгубила већину коју је имала у парламенту, а Дејвис је за Би-Би-Си казао да је Мејова „веома добра“ премијерка и да нема потребе за надметањем међу торијевцима за избор новог вођства странке.

Упитан да ли је сигуран да ће на крају преговора са Бриселом бити постигнут споразум о „брегзиту“, Дејвис је рекао да „није 100 одсто сигуран“ и додао да су „то преговори“.

„Можете да будете сигурни да ће бити неког споразума, али онај који ја желим јесте споразум о слободној трговини, царински споразум и тако даље. Рекао сам да ће бити турбулентно, да ће бити тешкоћа, али на крају операција постоји заједнички интерес обе стране, где смо ми на добитку тиме шко можемо да користимо глобална тржишта, а они тиме што имају пријатељски расположеног савезника, а не иритантног члана клуба“, навео је британски министар, преноси Ројтерс.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала