Кремљ: О овоме ће разговарати Путин и Трамп

© Sputnik / Наталија Селиверстова / Уђи у базу фотографијаМИП Русије
МИП Русије - Sputnik Србија
Пратите нас
Помоћник руског председника Јуриј Ушаков изјавио је да ће главна тема могућег сусрета руског председника Владимира Путина са лидером САД Доналдом Трампом бити контрола наоружања и стратешка стабилност, будући да су Русија и САД највеће нуклеарне силе и да су одговорне за светску безбедност.

Како је додао, теме разговора могле би бити и борба против међународног тероризма, као и ситуације у Сирији и Украјини.

Председник Русије ће се, како је рекао Ушаков, на маргинама самита Г20 у Хамбургу састати и са председницима Француске, Јужне Кореје и Турске, као и са премијером Јапана.

Председник САД Доналд Трамп - Sputnik Србија
Шта то мучи Путина и Трампа

Ови сусрети, сем са председником Трампом, већ су договорени, потврдио је Ушаков и додао да је реч о састанцима у пуном формату.

Путин ће одржати и низ краћих састанака са председницима Мексика и Јужноафричке Републике, као и са премијером Аустралије, а нису искључени састанци ни са представницима других земаља Групе 20 најразвијенијих земаља света, навео је помоћник руског председника.

Договорен је и радни доручак у непотпуном формату „Нормадијске четворке“ о теми украјинске кризе, а с обзиром да Украјина није у Г20, Путин ће се састати само са немачком канцеларком Ангелом Меркел и председником Француске Емануелом Макроном.

Према његовим речима, Путин ће се састати и са председником Европске комисије Жан-Клод Јункером, са којим ће разговарати о пројекту изградње гасовода „Северни ток 2“, али и о испоруци гаса у Европу преко „Турског тока“. Такође, биће речи и о обнови енергетског дијалога на нивоу Русија–ЕУ.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала