Тарантинов нови филм о најпознатијем масовном убици

© AP Photo / Jordan Strauss/InvisionСофија Копола и Квентин Тарантино.
Софија Копола и Квентин Тарантино. - Sputnik Србија
Пратите нас
Квентин Тарантино снима нови филм и, као што то обично бива, филмски свет ових дана бруји о теми пројекта, али и његовим могућим учесницима.

Као с неба је дошла информација, потврђена из више поузданих извора, да ће следећа Тарантинова екранизација бити филм који ће се тицати Чарлса Менсона, вође злогласног култа који је шездесетих година прошлог века починио низ напада и убистава, међу којима и убиство трудне глумице Шерон Тејт, тадашње супруге режисера Романа Поланског.

У којој мери ће се Тарантино бавити самим Менсоном, односно да ли ће то бити биографска прича или ће само радња бити смештена у овај период и на неки начин повезана са култом „Породице“, још увек није познато.

Квентин Тарантино - Sputnik Србија
Све што нисте знали о Тарантину

Непознато је и с ким ће сарађивати овај пут, а извесно је само да ће то бити глумци из холивудског врха. Нагађања, ипак, има. Тако „Холивуд репортер“ тврди да је славни редитељ контактирао Џенифер Лоренс и Бреда Пита, док је новозеландски „Спај“ објавио како Тарантино преговара са Марго Роби.

У бројним медијским реакцијама изнесено је и мноштво занимљивих коментара, од оних који се плаше како ће режисер познат по врло непосредном приказивању насиља и бруталности обрадити једну осетљиву тему — убиства која су шокирала свет, па све до оних који режисеру предлажу да од ове приче направи ТВ серијал.

Чарлс Менсон је бивши амерички музичар и криминалац, најпознатији као оснивач и вођа квазихипијевске комуне под именом „Породица“, чији су припадници, по његовом наређењу, у лето 1969. починили серију вишеструких убистава у Лос Анђелесу, чија је најпознатија жртва глумица Шерон Тејт.

Менсон, који је највећи део дотадашњег живота провео по затворима и поправним установама, а у неколико година пре убистава изградио одређену репутацију на калифорнијској контракултурној сцени, веровао је како ће убиства подстаћи апокалиптични рат између америчких црнаца и белаца, од кога ће бити поштеђена једино његова „Породица“.

© AP Photo / AP PhotoЧарлс Менсон
Чарлс Менсон - Sputnik Србија
Чарлс Менсон

Менсон је ухапшен и на сензационалном суђењу, током кога је заједно са својим следбеницима изазивао пажњу провокативним понашањем, проглашен је кривим и осуђен на смрт.

Казна је због увођења привременог мораторијума у Калифорнији преиначена на доживотни затвор, казну коју Менсон данас издржава у Државном затвору Коркоран.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала