00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
00:00
01:00
02:00
03:00
04:00
05:00
06:00
07:00
08:00
09:00
10:00
11:00
12:00
13:00
14:00
15:00
16:00
17:00
18:00
19:00
20:00
21:00
22:00
23:00
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
20:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
20:30
30 мин
МОЈ ПОГЛЕД НА РУСИЈУ
21:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
Без сарадње Срба и Руса нема остварења словенског сна
16:00
30 мин
ОД ЧЕТВРТКА ДО ЧЕТВРТКА
Хоће ли бити Трећег светског рата
17:00
30 мин
СПУТЊИК ИНТЕРВЈУ
„Дуалност Милене Павловић Барили“
17:30
30 мин
ЈучеДанас
На програму
Реемитери
Студио Б99,1 MHz, 100,8 MHz и 105,4 MHz
Радио Новости104,7 MHz FM
Остали реемитери

Савршени српски ћевапи

© Sputnik / Оливера ИкодиновићКувари
Кувари - Sputnik Србија
Пратите нас
Кувари Војске Србије открили су нам тајну савршених српских ћевапа.
Руском министру одбране посебно су се допали ћевапи. - Sputnik Србија
Шојгуа одушевили ћевапи, а шљивовица... (видео, фото)

„Ћевапе правимо од чистог јунећег меса. Веома је важно да месо одлежи. Прво се исече на ситне комаде, додају се зачини — со и бибер — и остави се да одстоји, најбоље да преноћи, а након тога месо се два пута меље и додаје му се мало воде да би било мекано. Потом се ћевапи формирају и пеку“.

Кувари кажу да су имали трему када су спремали храну за руског министра: „То је велика част. Није нам било свеједно да спремамо за министра. С једне стране, верујемо у себе, али с друге стране, имали смо неку дозу треме, пошто је у питању министар и то велике руске армије. Били смо поносни када је дошао код нас и скоро најдуже се задржао на нашем штанду. Заиста смо почаствовани“, рекао је за Спутњик Горан Иванић, припадник Војске Србије и пекар у српској екипи.

Иначе, око српске трпезе владала је највећа гужва, па се сто очас посла испразнио. Руси су хвалили нашу храну, а неки су гуцнули и шљивовицу из чокања.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала