„Ћевапе правимо од чистог јунећег меса. Веома је важно да месо одлежи. Прво се исече на ситне комаде, додају се зачини — со и бибер — и остави се да одстоји, најбоље да преноћи, а након тога месо се два пута меље и додаје му се мало воде да би било мекано. Потом се ћевапи формирају и пеку“.
Кувари кажу да су имали трему када су спремали храну за руског министра: „То је велика част. Није нам било свеједно да спремамо за министра. С једне стране, верујемо у себе, али с друге стране, имали смо неку дозу треме, пошто је у питању министар и то велике руске армије. Били смо поносни када је дошао код нас и скоро најдуже се задржао на нашем штанду. Заиста смо почаствовани“, рекао је за Спутњик Горан Иванић, припадник Војске Србије и пекар у српској екипи.
Иначе, око српске трпезе владала је највећа гужва, па се сто очас посла испразнио. Руси су хвалили нашу храну, а неки су гуцнули и шљивовицу из чокања.