Погинуо дописник РТ у Сирији

© Sputnik / Михаил Воскресенский / Уђи у базу фотографијаПрипадници сиријске војске и добровољци на прилазу граду Карјатејн у сиријској провинцији Хомс
Припадници сиријске војске и добровољци на прилазу граду Карјатејн у сиријској провинцији Хомс - Sputnik Србија
Пратите нас
Новинар Халед Хатиб који је сарађивао са арапским РТ, погинуо је током ДАЕШ-овог гранатирања у сиријској провинцији Хомс.

Новинар је погинуо док је покривао операцију против терориста ДАЕШ-а у области Сухна на истоку провинције.

„Телевизија РТ извештава о смрти свог дописника Халида Хатиба, који је данас убијен током медијског извештавања о операцији сиријске војске против терориста ДАЕШ-а у близини области Сухна истоку провинције Хомс“, наводи се у саопштењу на арапској верзији сајта

Хатиб је имао 25 година и био је студент Универзитета у Дамаску.

Новинар је био „онлајн“ пре само шест часова. Његова објава на Фејсбуку открила је његов положај у месту Сухна са коментаром „О, боже“.

Извор у Министарству за информације Сирије саопштио је да је у нападу рањен камерман.

„Информисан сам да је погинуо дописник, а рањен камерман у близини Сухне“, рекао је представник Министарства за Спутњик и додао да није добио никакве додатне детаље.

Поводом смрти Хатиба огласила се и главна уредница РТ и Спутњика Маргарита Симоњан која је изјавила саучешће породици погинулог.

„Новинар са којим је сарађивала наша арапска телевизија је погинуо данас у Сирији. Туга за целу породицу, колеге, за све који су га познавали…“, написала је она на Твитеру.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала