Према пропозицијама, прва фаза „Пољске кухиње“ је такмичење у ватреној оспособљености.
Војни кувари су имали задатак да на стрелишту у Алабину погоде мету из аутоматске пушке „калашњиков“ са удаљености од 100 метара. Сви учесници су испалили по шест метака из лежећег положаја — три метка су била пробна, а три су оцењивана.
Иако су дан раније на пробном гађању били међу три најбоље екипе, током самог такмичења српски кувари нису показали такву прецизност.
Гађало се из аутоматске пушке АК-74 калибра 5,45 милиметра, коју наша војска иначе не користи.
У „Пољској кухињи“ се такмичи шест земаља: Русија, Азербејџан, Белорусија, Монголија, Израел и Србија, а на стрелишту су се најбоље показали домаћини Руси.
Активна фаза такмичења „Пољска кухиња“ почиње 3. августа, када ће војни кувари спремати јела и пекарске производе по рецептима које сами изаберу од намирница које обезбеђује организатор такмичења.
Трећа фаза такмичарског дела програма биће надметање у припремању хране и печењу хлеба према менију и рецептима које одређује организатор такмичења.
На затварању Војних игара, 12. августа у Алабину, недалеко од Москве, војни кувари ће спремати национална јела, али тај део програма није такмичарског карактера и неће се оцењивати.
Репрезентацију Србије чини осмочлана екипа, од којих се такмиче четири члана — два кувара и два пекара.
Кувари Војске Србије први пут учествују на Међународним војним играма у Русији, а обећавају да ће у наставку такмичења дати све од себе да достојно репрезентују нашу земљу и Војску Србије.