Русија едукује грађане: Живимо здравије

© Фото : PixabayАтлетичарка
Атлетичарка - Sputnik Србија
Пратите нас
Руска Влада је покренула пројекат „Здрав начин живота“ како би се повећао број грађана који се са одговорношћу односе према сопственом здрављу, као и здрављу других.

У документу који је објављен на сајту Владе наводи се како је циљ да се до 2019. године повећа удео грађана који се придржавају здравог начина живота до 45 одсто, а до 2025. године чак до 60 одсто.

Атрактивна девојка - Sputnik Србија
Како преспавати вреле ноћи — ово знају руски лекари (фото)

Циљ је да се међу грађанима развије навика да се чешће баве фискултуром и спортом, да се смањи коришћење дувана, као и да се ради на законодавству које се тиче рекламирања алкохолних и дуванских производа, као и коришћење нерационалне исхране.

Када је реч о пушачима, према плану је да се до 2019. године смањи укупан број са 30,5 на 29,5, одсто, а до 2025. године до 27 одсто, а сличан план ће се односити и за оне који воле да попију алкохолно пиће.

Нешто раније се тим поводом огласио и премијер Русије Дмитриј Медведев, који је рекао да је све чешћа појава да грађани престају да пуше, али да је свеједно неохподно развијати навику о спорту од малих ногу, јер је то најбољи начин да се та навика одржи и када дете одрасте.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала