Трамп: Понекад нам треба протест да би смо се излечили

© REUTERS / Mike TheilerПрва дама и председник САД Меланија и Доналд Трамп на прослави Дана независности у Вашингтону
Прва дама и председник САД Меланија и Доналд Трамп на прослави Дана независности у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп подржао је противнике десничарских ставова у Бостону, рекавши да ће се земља „излечити“ након масовних протеста.

„Наша земља је подељена деценијама. Понекад је потребан протест да бисмо се излечили. И ми ћемо се излечити и бити јачи него икада“, написао је Трамп на свом налогу на Твитеру.

​Он је додао да „жели да аплаудира онима који протестују против фанатизма и мржње у Бостону“.

Јуче су у Бостону (држава Масачусетс) одржани митинзи присталица десничарских група и њихових противника. Број учесника достигао је неколико хиљада, а током демонстрација притворено је 27 особа. Полиција је истакла да нико није повређен.

Новинарка Љиљана Смајловић и историчар Саша Адамовић - Sputnik Србија
Туча „нациста“ и левичара у Америци — почетак великог обрачуна (видео)

Акције у Бостону десиле су се недељу дана након догађаја у Шарлотсвилу у Вирџинији. Тада су десничари изашли на улице у знак протеста због померања споменика генералу Конфедерације Роберту Едварду Лију. Ускоро су између присталица десничара и левичара почели сукоби. У немирима је једна особа је погинула, а 34 су повређене.

Након митинга у Шарлотсвилу Трамп је изјавио да осуђује насиље „са обе стране“. Председник је говорио против рушења споменика и оптужио медије да покушавају да измене историју. Трамп је истакао да је под истим изговором као у случају са споменицима јужњацима, могуће срушити споменике Џорџу Вашингтону и Томасу Џеферсону.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала