Трампов саветник покушао да дође до Путина

© REUTERS / Joshua RobertsОблаци изнад Беле куће у Вашингтону
Облаци изнад Беле куће у Вашингтону - Sputnik Србија
Пратите нас
Саветник председника САД Рик Дирборн прошле године покушао је да организује састанак представника предизборног штаба Доналда Трампа са председником Русије Владимиром Путином, јавља телевизија Си-Ен-Ен, позивајући се на своје изворе.
Кремљ - Sputnik Србија
Није проблем Америке Путин, Америка би да Русије нема

Си-Ен-Ен је саопштио да је у јуну прошле године Дирборн, који је сада заменик шефа администрације Беле куће, послао представницима штаба кратко писмо. За тај документ сада су се заинтересовали конгресмени који воде тзв. „истрагу о Русији“.

Како тврди америчка телевизија, у саопштењу је Дирборн указао на неког човека који је „желео да учествује на састанку високих представника Трампа са Путином“. Наглашава се да је уместо имена тог човека у писму фигурисала скраћеница „WV“. Један од извора телевизије је дешифровао то као држава Западна Вирџинија.

„Непознато је ко је тај човек и шта су он или она желели и да ли су радили по Дирборновом налогу“, извештава Си-Ен-Ен.

Владимир Путин - Sputnik Србија
Бивши директор „Њујорк тајмса“: Како је Путин започео грађански рат у САД

Један од извора је саопштио да је Дирборн у писму био скептичан поводом састанка.

Телевизија тврди да је Дирборн активно учествовао у организацији једног од предизборних обраћања Трампа о спољној политици у априлу прошле године у Вашингтону. Саопштено је и да је том скупу присуствовао и бивши руски амбасадор у САД Сергеј Кисљак.

Бела кућа је одбила да коментарише ту вест.

„Ми не намеравамо да коментаришемо документе које су се потенцијално нашли у медијима преко цурења“, рекла је представница Беле куће Сара Сандерс.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала