„Пљеска“ нас је одржала, њојзи хвала (фото)

© Tanjug / TANJA VALICЛесковачки роштиљ је јединствен, специфичан и препознатљив, а његова тајна се преноси са генерације на генерацију и љубоморно чува.
Лесковачки роштиљ је јединствен, специфичан и препознатљив, а његова тајна се преноси са генерације на генерацију и љубоморно чува. - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић отворио је у понедељак, 28. августа, 28. „Роштиљијаду“ у Лесковцу, манифестацију која окупи више од 300.000 посетилаца из земље и иностранства.

„Роштиљијада“ у центру Лесковца ће трајати до 3. септембра, а на тој манифестацији, посвећеној јелима са роштиља, посетиоци су у прилици да виде и изложбе слика, ручних радова, креативне радионице, док је централни догађај такмичење у припреми велике пљескавице.

Традиција специфичне припреме хране на роштиљу је дуга више од два века, а путописци још у 18. веку помињу изванредне гурманлуке-ћевапчиће у Лесковцу. Познато је да је лесковачки роштиљ јединствен, специфичан и препознатљив, а његова тајна се преноси са генерације на генерацију и љубоморно се чува.

© Tanjug / TANJA VALICРоштиљијада окупи више од 300.000 посетилаца из земље и иностранства.
Роштиљијада окупи више од 300.000 посетилаца из земље и иностранства. - Sputnik Србија
Роштиљијада окупи више од 300.000 посетилаца из земље и иностранства.

На лесковачкој „Роштиљијади“, на којој посетиоци могу да уживају у специјалитетима на више од 30 штандова, одржава се и такмичење мајстора роштиља „Миодраг Глигоријевић — Драги Буре“, као и такмичење ученика средњих угоститељских школа.

Свечаном отварању манифестације на Широкој чаршији јуче је претходио концерт КУД „Леминд“, као и дефиле мажореткиња, бубњара и добошара, а на концерту вечери наступио је Звонко Богдан. До краја манифестације наступиће и Рибља чорба, Ван Гог, Атомско склониште, Тропико бенд, Ивана Јордан…

© Tanjug / TANJA VALICГрађани у Широкој чаршији после отварања Роштиљијаде у Лесковцу.
Грађани у Широкој чаршији после отварања Роштиљијаде у Лесковцу.  - Sputnik Србија
Грађани у Широкој чаршији после отварања Роштиљијаде у Лесковцу.

Председник Србије Александар Вучић изјавио је у Лесковцу да је најбољи кувар у Председништву Ивица из Лесковца.

„Код мене је у Председништву кувар из Лесковца. Мислим да је Ивица најбоји кувар на свету“, ћаскајући са новинарима рекао је Вучић, али није хтео да обелодани како се презива кувар Ивица.

© Tanjug / TANJA VALICПредседник Вучић изјавио је на отварању Роштиљијаде да је најбољи кувар Ивица из Лесковца.
Председник Вучић изјавио је на отварању Роштиљијаде да је најбољи кувар Ивица из Лесковца. - Sputnik Србија
Председник Вучић изјавио је на отварању Роштиљијаде да је најбољи кувар Ивица из Лесковца.

Вучић је рекао да у првом делу вечери није стигао да проба роштиљ, али да ће то учинити кад заврши са изјавама за медије.

„Волим лесковачке љуте паприке. Још се нисам одљутио од прошлог пута, када сам приликом обиласка пластеника овде пробао љуту паприку. Још нисам пробао нешто слично“, рекао је Вучић.

© Tanjug / TANJA VALICНа отварању Роштиљијаде наступио је КУД „Леминд“.
На отварању Роштиљијаде наступио је КУД „Леминд“. - Sputnik Србија
На отварању Роштиљијаде наступио је КУД „Леминд“.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала