Суперхероји револуције: Спајдермен против Карла Маркса

Орбита културе 02.09.
Пратите нас
У емисији „Орбита културе“ сазнајте каква је судбина некадашње библије социјализма — Марксовог „Капитала“, данас, 150 година од првог издања.

Од наших гостију покушаћемо да сазнамо када је стрип освојио статус уметности, зашто је дуго таворио у субкултурним ходницима и да ли је све то имало везе са друштвеним контекстом времена у којем је настао и развијао се.

Слушајте нас и откријте шта је својом поезијом Београду, у којем је рођен, поручио Чарлс Симић, један од водећих светских песника и есејиста који је ових дана био гост своје издавачке куће „Архипелаг“.

Радомир Дамњановић Дамњан, један од наших најистакнутијих ликовних стваралаца са међународном репутацијом, чија је изложба недавно отворена у МСУВ, открио нам је како гледа на уметност, концептуалце и ангажовано стваралаштво.

А шта нас у другој половини септембра очекује на 51. Битефу, као и у каквом су савременом и уметничком дијалогу два рада сликарских великана, Дада Ђурића и Љубе Поповића, која су недавно изложена у Културном центру Новог Сада, сазнаћете у емисији „Орбита културе“.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала