Шта би нам Хитлер урадио да је победио

© AFP 2023 / INP Немачки канцелар Адолф Хитлер рукује се са младим члановима елитне нацистичке СС јединице 1937. године у Берлину
Немачки канцелар Адолф Хитлер рукује се са младим члановима елитне нацистичке СС јединице 1937. године у Берлину - Sputnik Србија
Пратите нас
Адолф Хитлер је толико био уверен у коначну победу да је испланирао поделу читавог света са Јапанцима.

Адолф Хитлер и сви припадници Трећег Рајха били су уверени да ће победити у Другом светском рату. Управо због тога нису припремали само планове борбе, већ су детаљно разрадили и планове за владавину након победе.

Враћање земље америчким Индијанцима

Свастика  КА Дизајна - Sputnik Србија
Бес у модној индустрији: „Укрстили“ нацисте и гејеве (фото, видео)

Нацисти су били спремни на геноцид, али када је реч о до америчким Индијанцима, нацисти су их изненађујуће добро прихватили. Кад покоре Американце, обећавали су нацисти, вратиће америчку земљу домороцима. Радили су с групом названом „Америчко индијско савезништво“ и регрутовали су их као фашистичке симпатизере.

Неки чланови групе нису били само симпатизери, већ су постали окорели нацисти. Поглавица Црвени Облак украшавао је одећу свастикама и држао говоре у којима је Јевреје називао „децом сатане“.

Свемирско огледало

Без сумње, један од необичнијих нацистичких планова био је велико свемирско огледало простора. Наиме, нацисти су планирали да ставе огромно огледало пречника 1,6 километара у орбиту изнад Земље на 35.900 километара. Планирали су да га користите као оружје из свемира и снагом Сунца могли су упалити било коју тачку на Земљи.

„Азијски простор заједничког напретка

Наравно, и Јапан је имао своје планове. У својим ратним собама, нацисти и Јапанци већ су искројили нове империје из свих делова света. Јапанци су се договорили да владају свим деловима света источно од 70. меридијана.

Јапанско царство одабрало је да иде с пријатељски настројеним именом „The Greater East Asia Co-Prosperity Sphere“ (Велика источноазијска сфера заједничког просперитета). Било је то царство испуњено пријатељским речима одабраним да поробљене одврате од њихових мрачних, претећих значења. Људи сваке освојене нације биће обучени да буду „вође свога народа“ претварајући народе у јапанске марионете.

Нацистички живи зид

Јапанске камиказе у Другом светском рату - Sputnik Србија
Отац камиказа: Хиљаде послао у смрт, на крају се покајао и ритуално убио

Нацистичка одбрана против новог јапанског царства морала је започети на 70. меридијану на истоку. Временом, били су сигурни нацисти, доћи ће до рата између двају нових владара света за ког се треба припремити. План је био да успоставе „живи зид“ немачких колониста који ће боравити дуж границе рађајући деце колико су могли. Свако способан, ко је служио 12 година у нацистичкој војсци морао је бити послан на источну границу, добио би фарму и пиштољ и било би му наређено да има што више малих нациста.

Изазивање америчко-британског рата

Упркос стварима које је лично рекао у приватном разговору Црвеном облаку, Хитлер је јавно тврдио да нема планова за напад на Сједињене Државе. Идеја је била, једном је рекао новинару магазина „Лајф“, фантастична као „инвазија на Месецу“. Али пошто га Американци нису слушали, окренуо је плочу.

„Моји осећаји против Американаца су осећаји мржње и дубоког презира“, рекао је једном свом особљу.

„Све о понашању америчког друштва открива чињеница да их је половина јудаизираних, а друга половина негроидна“.

Ипак, није мислио да ће морати заузети Америку. Пре него што је Америка ушла у рат на страни савезника, био је сигуран да ће искористити прилику за напад на Велику Британију. И када су се придружили, инсистирао је Хитлер да је то све само део америчког дугорочног плана за уклањање Британаца.

Поробљавање источне Европе

Федерални полицајци показују портрет Адолфа Хитлера у седишту Интерпола у Буенос Ајресу. - Sputnik Србија
Хитлер је жив, излази из илегале

Није изненађење да су нацисти били одлучни у убијању сваке јеврејске особе на планети, али њихови планови за геноцид нису се ту зауставили. Словени у Источној Европи били су следећа „расно непожељна“ скупина коју је требало искоренити.

У време када се рат завршио, Хитлер је већ покренуо неке планове. План се звао „Генерал план Ост“ и био је системска операција за брисање Словена и њихове културе са лица земље. Прве на мети су биле вође. Пре него што је рат завршио, нацисти су већ „ликвидирали“ совјетске елите и све оне који су имали културни утицај.

Да су нацисти освојили Русију, почели би депортације 31 милиона Словена у Сибир да раде као робови у логорима. Други би били послани на робовску трговину израђену према америчком моделу ропства. А како би их заменили, требало би послати 10 милиона етничких Немаца да би формирали нове, расно чисте породице.

У року од 30 година, 50 милиона људи било би депортовано у робовске логоре или убијено. Готово цела Источна Европа била би „избрисана“.

Гандијево убиство

Врховна рада Украјине - Sputnik Србија
Украјински посланик навео Хитлера као узор за језичка питања

Године 1938. још пре рата, Хитлер је саветовао британском министру спољних послова: „Убиј Гандија“.

„А ако то није довољно да их смањимо на подношљиву меру, упуцај десетак водећих чланова Конгреса“.

Што се тиче Хитлера, Британци су превише попуштали мирним протестима Махатме Гандија. Хитлер је сматрао да су Индијци „нижа раса“ која је требало да буде подвргнута аријевској владавини. Да је преузео свет, савете Британцима би спровео у дело.

Поробљавање Британаца

Док је беснео рат у ком су се Британци одбили предати, Хитлерови позитивни осећаји према њима почели су бледети. После неког времена разрадио је план како да их пороби. Ако би Британија пала под нацисте, увели би нови закон по кејом би сви мушкарци између 17 и 45 година били пребачени у континенталну Европу где радили као робови.

Муслиманска власт на Блиском истоку

Јеховни сведоци - Sputnik Србија
Зашто су Руси забранили Јеховине сведоке

Хитлер је био изненађујуће промуслимански орјентисан. И он и Химлер су се жалили да је Немачка сувише хришћанска земља. Хитлер је рекао: „Мухамедова религија би била много више компатибилна с нама него хришћанство“.

Раније је обећао Блиски исток Италији. Али како се рат наставио, почео је мењати своју причу. Пронашао је сродну душу у Хај Амину ел Хусеинију, Јерусалимском великом муфтији, који му је рекао да имају исте непријатеље:

„Енглезе, Јевреје и комунисте“.

Преобраћање у Јеховине сведоке

То не значи да би цело нацистичко царство било муслиманско, иако би, да је Хајнрих Химлер остварио своје планове, источна Европа примила би другу религију — Јеховини сведоци. Нацисти су побили десетине хиљада Јеховиних сведока у концентрационим логорима. Иако их је масовно убијао, Химлер је поштовао ту религију.

„Ако се њихов фанатизам може искористити за Немачку“, рекао је једном, „бићемо јачи него што смо данас“.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала