Трамп: Да ли бих напао Северну Кореју? Видећемо...

© AFP 2023 / Nicholas KammПрезидент США Дональд Трамп
Президент США Дональд Трамп - Sputnik Србија
Пратите нас
Амерички председник Доналд Трамп је, на новинарско питање да ли би напао Северну Кореју, дао кратак одговор: „Видећемо“, а то је рекао након што је Пјонгјанг саопштио да је извео своју досад најснажнију нуклеарну пробу као корак даље у развоју оружја које може да погоди било који део САД.

Најновија провокација изоловане комунистичке земље повећава опасност с којом се Америка суочава, рекао је Трамп раније у низу твитова, додавши да је прича о смиривању бесмислена, преноси АП.

Експлозија атомске бомбе - Sputnik Србија
Паника на Пацифику: Грунула је нова „Хирошима“ — куда лети облак радијације

„Они разумеју само једно!“, написао је Трамп, не прецизирајући на шта мисли, док се припремао да се састане са својим националним безбедносним тимом, а неколико сати касније је новинарима у Вашингтону дао кратак одговор: „Видећемо“ на питање о могућности напада на Северну Кореју.

Реч је, иначе, о првој нуклеарној проби откако је Трамп у јануару преузео дужност председника САД, напомиње америчка агенција.

Јачина експлозије, коју су медији под државном контролом у Северној Кореји описали као експлозију хидрогенске бомбе, тек треба да буде утврђена.

​Јужнокорејска метеоролошка служба је саопштила да је вештачки земљотрес узрокован експлозијом био пет до шест пута јачи него потреси изазвани претходним таквим пробама Пјонгјанга, којих је досад било пет.

САД прекидају трговину са свима који послују са Северном Корејом?

Амерички председник Доналд Трамп упозорио је да САД разматрају прекид трговине са свим земљама које послују са Северном Корејом.

„САД разматрају, поред других опција, обуставу целокупне трговине са сваком земљом која послује са Северном Корејом“, написао је он на Твитеру, пренеле су агенције.

Трамп је ово упозорење упутио након што је Пјонгјанг раније саопштио да је детонирао унапређену хидрогенску бомбу за ракету дугог домета.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала