Преговори о Влади: Срби траже „превише“ од Харадинаја и Пацолија

© Wikipedia / DjidashСрпска листа
Српска листа - Sputnik Србија
Пратите нас
У Приштини се одржава састанак велике тзв. ратне коалиције ПАН окупљене око Демократске партије Косова и новог коалиционог партнера Беџета Пацолија о формирању институција, али ствари не иду баш тако лако, јер Српска листа, како преносе приштински медији на албанском језику, има велике захтеве у замену за подршку.

Медији, наиме, пишу да је са Српском листом, која има девет посланика у косовском парламенту, раније договорена подела ресора, али се чини да „за ту странку која поступа по директивама из Београда“, то није довољно.

Беџет Пацоли - Sputnik Србија
Судбина савеза Харадинај — Пацоли: Питају се нешто и Срби...

Део медија објавио је јуче, наиме, да је у ранијим разговорима Српској листи обећано Министарство пољопривреде, али да је оно сада преусмерено ка Пацолију, који је добио чак пет ресора.

Наводи се и да ниједан од политичких актера који учествују на састанку није спреман да говори за медије о томе у ком правцу иду преговори.

Након што је коалиција ПАН, чији је кандидат за премијера Рамуш Харадинај, и званично постигла споразум о подршци у формирању институција са Пацолијем, једини камен спотицања је Српска листа.

Отуда и јучерашња изјава Аљбина Куртија, кандидата Самоопредељења за премијера, да је формирање косовских институција сада у, како је рекао, рукама председника Србије Александра Вучића.

Према ранијим најавама, наставак конститутивне седнице скупштине требало би да буде одржан сутра, али она још није званично заказана.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала