Кравате, кошуље, трегери: Овако изгледају ђачке униформе у Врчину

© AFP 2023 / THOMAS SAMSONШтрајк просветара
Штрајк просветара - Sputnik Србија
Пратите нас
Министар просвете науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је данас да подржава иницјативу увођења школских униформи, али и додао да је потребно најмање две године како би та пракса заживела у свим основним школама у Србији.

„То ће трајати најмање две године зато што смо свесни да нема довољно новца и нећемо ником наметати обавезу на силу, али ћемо се заиста потрудити да изменама закона који ће бити врло брзо, до краја месеца, видимо шта је то могуће да сама школа уради, јер немају све школе све потребне услове“, рекао је Шарчевић.

Он је данас са градским менаџером Гораном Весићем посетио основну школу „Свети Сава“ у Врчину поводом увођења унифициране школске одеће.

Министар је на питање новинара да ли ће сва деца у Србији носити исте школске униформе рекао да је то, по његоовм мишљењу, бесмислено.

„Свака школа ће имати свој идентитет и о томе ће одлучити родитељи, ђаци и наставници те школе“, рекао је Шарчевић.

Ученици из Србије током посете имају прилику да виде како задатке савладавају њихови московски вршњаци. - Sputnik Србија
Нови предмети, униформе, е-дневници: Српске школе од 1. септембра непрепознатљиве

Он је истакао да се тренутно око 55 одсто школа у Србији изјаснило да ће подржати иницијативу ношења школских униформи.

Градски менаџер је рекао да је веома важно увођење реда у школе на чему, како је додао, град Београд ради заједно са министарством просвете.

„Ми, као град Београд, активно смо учествовали у изменама просветних закона и очекујемо да ће се заштити термини за коришћење школске сале између 19 и 21 сат, односно да ти термини неће бити доступни за комерцијално изнајмиљивање како бисмо могли да покренемо акцију бесплатних школа спорта“, рекао је Весић.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала