https://sputnikportal.rs/20170924/mafini-slatikisi-estonija-kuhinja22-1112780527.html
Кувајте са нама: Омиљени естонски слаткиш — чоколадни мафин (видео)
Кувајте са нама: Омиљени естонски слаткиш — чоколадни мафин (видео)
Sputnik Србија
Ирина Олејник, позната естонска посластичарка, показала нам је како се праве укусни чоколадни мафини. Комплетан процес припреме погледајте у видеу. 24.09.2017, Sputnik Србија
2017-09-24T09:16+0200
2017-09-24T09:16+0200
2023-06-16T16:22+0200
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111278/19/1112781981_0:290:2982:1977_1920x0_80_0_0_09d187329e4c7a6b9f577ffa93c27cd8.jpg
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
2017
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
Вести
sr_RS
Sputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
https://cdn1.img.sputnikportal.rs/img/111278/19/1112781981_0:173:2982:2048_1920x0_80_0_0_9bd0285beea09b5b6ff44cbe953cda15.jpgSputnik Србија
feedback.rs@sputniknews.com
+74956456601
MIA „Rossiya Segodnya“
мултимедија, видео, кувајте са спутњиком, друштво
мултимедија, видео, кувајте са спутњиком, друштво
Кувајте са нама: Омиљени естонски слаткиш — чоколадни мафин (видео)
09:16 24.09.2017 (Освежено: 16:22 16.06.2023) Ирина Олејник, позната естонска посластичарка, показала нам је како се праве укусни чоколадни мафини. Комплетан процес припреме погледајте у видеу.
Састојци:
Тесто (чоколадни бисквит)
- 100 грама биљног уља,
- 130 грама шећера,
- 3 јаја,
- 3 кашике брашна,
- 3 кашике какаоа,
- 1 кашика прашка за пециво,
- 3 кашике слатке павлаке,
- 1 кесица ванилиног шећера.
Све састојке помешајте и пеците 10 минута на температури од 200°С.
Чоколадни фил
- 250 грама тамне чоколаде,
- 250 грама млечне чоколаде,
- 200-400 грама слатке павлаке.
Чоколадна крема
- 400 грама маскарпоне сира,
- 100 грама филаделфија сира,
- 100 грама шећера у праху,
- 100-200 грама слатке павлаке (35% масноће),
- чоколадни фил — по укусу.
Декорација:
воће по избору (овде смо користили свеже смокве, малине, грожђе).