Сукоб Михајловићева—Вулин тресе Владу

© Tanjug / DRAGAN KUJUNDZICПредседник Александар Вучић и министри
Председник Александар Вучић и министри - Sputnik Србија
Пратите нас
Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић изјавила је да медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса за јавност и да надлежни органи, ако је потребно, поново испитају „случај Вулин“, а из странке министра Александра Вулина, Покрета социјалиста, поручују да Михајловићевој није место у Влади, и то не само због те изјаве.

„Медији имају право да трагају за одговорима који су од интереса за јавност, да истражују кретање новца, начине финансирања странака и политичара, али и невладиних организација и удружења грађхана“, рекла је Михајловићева за КРИК.

„Недопустиво је да било ко вређа, клевета, понижава и физички напада уреднике и новинаре“, рекла је Михајловићева и додала да није битно да ли је у питању вербални напад на новинаре КРИК-а или физички напад на новинарке телевизије „Пинк“ и екипу РТС-а, јер су напади уследили само зато што су новинари радили свој посао.

Патријарх Иринеј и Александар Вучић - Sputnik Србија
Зашто Зорана брани Вучића од српског патријарха

Како се наводи на сајту КРИК-а, Михајловићева је рекла и да, уколико је потребно, надлежни треба поново да испитају „случај Вулин“.

„Потпуно сам сагласна са предлогом председника Александра Вучића да надлежне агенције испитају све што је потребно у складу са законом“, преноси КРИК речи потпредседнице Владе Србије.

На тај став Михајловићеве, огласила се странка министра Вулина, оценом да се потпредседница Владе, „као и увек када мисли да ће добити наклоност медија и странаца са којима слави славе, придружи њиховој хајци“.

„Још једном ће Зорана Михајловић доказати да је спремна на све, само да нико ништа не пита ни о њој, ни о њеним становима, употреби владиних картица, скупоценом вешу, луксузним одморима на Сардинији“, наведено је у саопштењу ПС.

„Једном ће напасти патријарха, други пут кинеске инвеститоре, а увек се обрушити на Русе и када год може на нас и нашег председника. Недопустиво је да је Михајловићева била једини потпредседник у Влади Србије који је гласао да прихватимо резолуцију по којој су Срби геноцидан народ, и криви за геноцид у Сребреници“, изјавила је посланица ПС Ана Караџић у изјави достављеној медијима.

Према њеним речима, „недопустиво је било и тада и сада што је (Михајловићева) остала у Влади Србије, а мисли да су Срби геноцидан народ“.

Ако је неко и сумњао одакле и зашто долазе лажи и напади на Александра Вулина, сада више нема сумње, закључује Караџићева.

Иначе, део медија се бави пореклом новца, којим је министар Вулин својевремено, док је био посланик, купио стан.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала