Порука младима у Хрватској: Учите језике и бежите!

© AP Photo / Darko VojinovićХрватска
Хрватска - Sputnik Србија
Пратите нас
„Учите стране језике и бежите главом без обзира, то бих могла поручити деци“, изјавила је данас актуелна правобранитељка за децу Ивана Милас Кларић на саборском Одбору за породицу, младе и спорт, који је гласовима опозиције Хрватском сабору предложио да прихвати њен Извештај о раду за прошлу годину.
Хрватски војни ветеран са заставом Хрватске - Sputnik Србија
Хрватска удара жиг Србима да су агресори и поручује: Малтретирајте их!

Милас Кларићева, која је на одласку, није се јавила на конкурс за избор правобранитеља расписан на основу новог закона, а прозвала је саборску већину да је на владин предлог (новим законом) уништила независну институцију правобранитеља, преноси портал „Индекс“.

Правобранитељ за децу у Хрватској више није независно тело, рекла је с пуно горчине правобранитељка и поручила да не завиди ономе ко ће је наследити.

Она је додала и да у омбдусманским круговима вреди правило — кад те власт смени, значи да добро радиш.

О садржају самог Извештаја није пуно говорила, навела је да су га заступници добили пре шест месеци, па су имали времена да га проуче и, да се он, независно од тога како ће се о њему гласати, неће променити, као ни чињеница да је стање права деце лоше.

Садржај Извештаја годинама је (од 2003.) сличан, по њима се у свим владама у правилу не направи ништа, осим што понека структура одлучи да направи преседан, уништи независну институцију, дискриминише децу и погорша им положај, рекла је Милас Кларићева наводећи и како у цивилизованим државама, „што Хрватска није“, нема гласања о Извештају, преноси „Индекс“. Код нас пак он служи да се смени правобранитељ који не одговара владајућој структури, рекла је Милас Кларићева.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала