Лавров: Надамо се да ће у САД превладати прагматизам

© Sputnik / Maksim Blinov / Уђи у базу фотографијаМинистр иностранных дел РФ Сергей Лавров
Министр иностранных дел РФ Сергей Лавров - Sputnik Србија
Пратите нас
Москва се нада да ће у Вашингтону превладати прагматизам, Русија и САД морају заједно да решавају многе проблеме, изјавио је министар спољних послова Русије Сергеј Лавров.
Руски војни авиони у бази Хмејмим у Сирији - Sputnik Србија
Русија за две године у Сирији остварила четири циља и матирала САД

„Ми не драматизујемо ситуацију (која се појавила након председничких избора у САД), већ јој прилазимо реално, схватамо да ова фаза мора једном да се заврши. Уверен сам да ће мудрост и прагматизам америчког народа на крају превладати. Имамо много проблема које треба заједно да решавамо. За то нису заинтересоване само наше земље, већ и читава међународна заједница“, рекао је Лавров на састанку са групом америчких експерата на челу са Дмитријем Сајмсом.

Руски министар је истакао да Русија „добро схвата аномалију која је настала на политичком простору САД у вези са последњим изборима које Демократска партија не може да преживи“.

„Наравно да нису прихватљиви покушаји да се Русија оптужује за све негативно што се дешава у САД.“

„Нама је драго што у Америци, осим руководства САД, постоје и други људи којима није свеједно како се наши односи развијају. Ми смо отворени за све облике сарадње који су узајамно корисни и наши амерички партнери знају за то“, додао је Лавров.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала