Језиво упозорење Ескима: Земља се померила! (видео)

CC0 / pixabay / Природа
Природа - Sputnik Србија
Пратите нас
Ескимске старешине тврде да знају узроке страшних ветрова и промена температуре на Земљи.

Ако се осврнемо на оно што се догађало у свету у протеклих неколико година, очигледно је како се број природних катастрофа и елементарних непогода повећао. Неки за то криве глобално загревање, човечанство и наш начин живота, док су други уверени како је све то само део природних циклуса природе.

Овог лета, у јулу, масивни ледењак од неколико трилиона тона, четири пута већи од Лондона, одломио се и одплутао је од Антарктика. Под именом А68, монструозни ледени брег који обухвата 5.800 квадратних километара одломио се од леденог покривача.

Глобално загревање - Sputnik Србија
Судњи дан све ближи: Да ли ће човечанство преживети?

Према извештајима, то је један од највећих ледењака који се одломио од Антарктика и чија је површина двоструко већа од језера Ири.

Према бројним стручњацима, то није само забрињавајуће — то је алармантно, пише хрватски „Експрес“.

Извештаји показују како глобално загревање није никад било тако опасно као данас, а према америчким извештајима у деловима те земље просечна температура је нарасла и до 5 степени.

Међутим, масивни ледењак који се недавно одломио је тек почетак, упозоравају стручњаци.

Антарктик - Sputnik Србија
Одвалио се највећи ледени брег у историји, мораће да се црта нова мапа

Ескимске старешине упозоравају…

Према ексимским старешинама, који су традиционално изврсни у прогнозирању времена, јер живе у складу са природом, изучавајући поприлично једноставне, но често занемарене сигнале, проблем није само у глобалном загревању.

Наиме, ти домороци у арктичким регијама Канаде, САД и Гренланда кажу како клима није кривац за све, већ се према њиховом мишљењу, једноставно речено „Земља померила“.

То су језиво упозорење упутили НАСА и целој глобалној научној заједници, говорећи како је наша „планета стењала, а небо се променило“.

Наиме, они тврде како се Земља „затетурала“, односно „нагнула“ према северу, што је резултирало „променом на небу“.

„Небо је другачије“

Старешине су тако упозориле НАСА како Сунце више не излази на месту на којем је излазило пре. Упозорили су и да им дани трају дуже него икад пре у историји, а тврде и да су се променили положаји Месеца и звезда, што је према њиховом мишљењу прави узрок промена температуре и страшних олуја које у последње време погађају планету.

Све старешине су се сложиле како је узрок таквих промена померање Земље према северу. Њима смета што се за све оптужују климатске промене и нитко не истражује тај феномен, иако је очигледан, пише „Ејшент коуд“.

Према њиховом мишљењу, Сунце је сада на вишој позицији на хоризонту и греје више него обично.

„Нешто се опасно догађа са Земљом“, апелују Ескими.

 

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала