На нишану Војске Србије: Вежбе какве у Србији нису одржане годинама

© Министарство одбранеОбука коју организује Команда за развој Тимочке бригаде, изводи се у три дела, почев од индивидуалне основне, специјалистичке и колективне обуке групе - одељења.
Обука коју организује Команда за развој Тимочке бригаде, изводи се у три дела, почев од индивидуалне основне, специјалистичке и колективне обуке групе - одељења. - Sputnik Србија
Пратите нас
На логорском простору и аутоматском стрелишту Кривул, код Зајечара, у току је двонедељна обука групе резервиста, а командант Команде за развој Тимочке бригаде потпуковник Владица Вучковић истиче да слична активност није реализована дуги низ година јер је резервни војни састав углавном позиван на једнодневне вежбе.

© Фото : Министарство одбранеУ саставу прве пешадијске чете, резервисти се обучавају за специјалности: стрелац, пушкомитраљезац, митраљезац, снајпериста, нишанџија и разне послужиоце, али и за радио-телеграфисте, медицинске техничаре и возаче.
У саставу прве пешадијске чете, резервисти се обучавају за специјалности: стрелац, пушкомитраљезац, митраљезац, снајпериста, нишанџија и разне послужиоце, али и за радио-телеграфисте, медицинске техничаре и возаче. - Sputnik Србија
У саставу прве пешадијске чете, резервисти се обучавају за специјалности: стрелац, пушкомитраљезац, митраљезац, снајпериста, нишанџија и разне послужиоце, али и за радио-телеграфисте, медицинске техничаре и возаче.
© Фото : Министарство одбранеСвоја искуства изнео је и десетар Иван Живић који је први пут на војној вежби, након што је војни рок служио пре више од двадесет година. Он је поручио младим људима, који добију позив за овакву вежбу, да се одазову јер је све што радимо вишеструко корисно.
Своја искуства изнео је и десетар Иван Живић који је први пут на војној вежби, након што је војни рок служио пре више од двадесет година. Он је поручио младим људима, који добију позив за овакву вежбу, да се одазову јер је све што радимо вишеструко корисно. - Sputnik Србија
Своја искуства изнео је и десетар Иван Живић који је први пут на војној вежби, након што је војни рок служио пре више од двадесет година. Он је поручио младим људима, који добију позив за овакву вежбу, да се одазову јер је све што радимо вишеструко корисно.
© Фото : Министарство одбранеПотпуковник Владица Вучковић објашњава да је током данашњег дана обављено гађање из личног наоружања на редном броју 1 из аутоматске пушке, пушкомитраљеза и снајперске пушке.
Потпуковник Владица Вучковић објашњава да је током данашњег дана обављено гађање из личног наоружања на редном броју 1 из аутоматске пушке, пушкомитраљеза и снајперске пушке.  - Sputnik Србија
Потпуковник Владица Вучковић објашњава да је током данашњег дана обављено гађање из личног наоружања на редном броју 1 из аутоматске пушке, пушкомитраљеза и снајперске пушке.
© Фото : Министарство одбранеПаралелно са обуком пешадијске чете, у касарни у Зајечару траје оспособљање лица из резервног састава логистичких специјалности, од посебног значаја.
Паралелно са обуком пешадијске чете, у касарни у Зајечару траје оспособљање лица из резервног састава логистичких специјалности, од посебног значаја. - Sputnik Србија
Паралелно са обуком пешадијске чете, у касарни у Зајечару траје оспособљање лица из резервног састава логистичких специјалности, од посебног значаја.

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала