Трамп о Тилерсону: Тестови интелигенције ће показати ко је паметнији

© AP Photo / Alex BrandonПредседник САД Доналд Трамп и државни секретар Рекс Тилерсон током састанка са кинеским председником Си Ђинпингом на Флориди
Председник САД Доналд Трамп и државни секретар Рекс Тилерсон током састанка са кинеским председником Си Ђинпингом на Флориди - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник САД Доналд Трамп наговестио је да је паметнији од државног секретара Рекса Тилерсона, рекавши у интервјуу за магазин „Форбс“ да би Тилерсон и он требало да упореде „тестове интелигенције“, уколико га је државни секретар назвао „мороном“.

„Мислим да су то лажне вести. Али, ако је то урадио, претпостављам да ћемо морати да упоредимо тестове интелигенције. И могу да вам кажем ко ће победити“, рекао је Трамп за „Форбс“.

Амерички државни секретар Рекс Тилерсон на заседању Савета безбедности УН у Њујорку - Sputnik Србија
Тилерсон негира да је Трампа назвао мороном

Трампов однос са Тилерсоном нашао се у жижи јавности прошле недеље, због изјаве потпредседника САД Мајка Пенса да је Тилерсона морао да одговори од оставке и да је државни секретар Трампа назвао „мороном“.

Тилерсон је на то рекао да никада није разматрао оставку, али се није осврнуо на увреду коју је наводно упутио Трампу. Његова портпаролка је потом саопштила да он не користи такве изразе, преноси АП.

Трамп и Тилерсон би данас требало да ручају у Белој кући, заједно са министром одбране Џејмсом Матисом. Стејт департмент није коментарисао ту вест.

Понекад се чинило да Трамп подрива Тилерсонове изјаве о неким од најосетљивијих тема националне безбедности САД, укључујући Иран и Северну Кореју, док се Тилерсон жалио да га је Бела кућа спречила у успостављању кључних састанака, наводи АП.

Упркос томе, Трамп је прошле недеље рекао новинарима да има „апсолутно поверење“ у Тилерсона.

На критике да подрива Тилерсона тиме што се његове објаве на Твитеру неретко косе са тренутним дипломатским напорима, Трамп је у интервјуу за „Форбс“ одговорио:

„Не подривам. Напротив, сматрам да јачам ауторитет.“

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала