Додик: Разумем муслимане, али зашто Србима да НАТО буде интерес

© Sputnik / Радоје ПантовићМилорад Додик
Милорад Додик - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је након усвајања Резолуције о војној неутралности РС да очекује од свих представника тог ентитета у заједничким институцијама да обуставе активности у погледу приближавања НАТО-у.

„Нормално је да муслимани траже да будемо у НАТО-у, јер је НАТО у име њих бомбардовао Србе и наравно да њима то одговара, али зашто одговара Говедарици, Бореновићу, Чавићу? Зашто њима одговара није јасно. Нисмо ми једини који ’гурамо неутралност‘“, рекао је Додик у интервјуу за РТРС.

Војска Републике Српске на Дану Републике Српске 9. јануара 2017. године. - Sputnik Србија
Јак потез за одбрану Српске — чека се контраудар Сарајева и Америке

„Наш интерес није НАТО, јер нисмо имали ништа од те Алијансе. Наш интерес поготово није НАТО који се овде укључио у питање срамотне пресуде за Хан Пијесак“, навео је председник Републике Српске.

Он је додао да је главна вест да је Народна скупштина тог ентитета синоћ завршила заседање, усвојивши између осталог и два најважнија акта — Закон о фонду солидарности за лечење деце у иностранству и Резолуцију о заштити уставног поретка и проглашењу војне неутралности Републике Српске.

Додик је истакао да је део сценарија да се не учествује у раду Народне скупштине и то да опозиција побегне од гласања о Резолуцији о војној неутралности.

„Рад НС РС се мери по томе да ли имате већину, а већина постоји. То што је неко сам себе искључио или није дошао на седницу, не значи да је Скупштина крња. Ово је Парламент у пуном капацитету“, рекао је Додик.

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала