Вучић: Јачамо борбену моћ Војске Србије (видео)

© Tanjug / Зоран ЖестићАлександар Вучић
Александар Вучић - Sputnik Србија
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић обишао је последње припреме на аеродрому у Батајници за манифестацију „Слобода 2017“ и поручио је да ће грађани сутра видети другачију Војску Србије, као и да „полако, али сигурно јачамо борбену и ватрену моћ наше армије“.

„Када чувате војну неутралност и када чувате слободу своје земље морате да будете снажни. Снажна армија је и задовољан војник. Знам да су ти људи имали тежак период иза себе, али сада долази много бољи период“, рекао је Вучић.

Он је додао да Војска Србије има десет „мигова 29“ и да такву снагу у ваздуху немају све земље бивше Југославије заједно.

„То је у размерама Мађарске, меримо се са много богатијим земљама“, подвукао је Вучић и додао да наредне године за војску стиже још шест хеликоптера.

Он је позвао грађане да дођу сутра у Батајницу да уживо прате манифестацију на којој ће видети другачију Војску Србије.

Александар Чепурин и Александар Вучић - Sputnik Србија
Споразум о Центру у Нишу је потписан (видео, фото)

„Ми од 1991. године нисмо имали оволико ’мигова 29‘. Разлика између ’мигова‘ 21 и 29 је као небо и земља, они нису за поређење. То је као када играју Барселона и било који наш домаћи клуб, није иста лига“, појаснио је председник.

Како каже, сутра ће грађани моћи да виде посебно опремљених 1.500 војника, који имају најбоље шлемове, најбоље панцире и најбоље чизме.

„То је наша специјална бригада која треба да прихвати први удар. Њихова физичка спрема мора бити још боља, морају бити још боље припремљени“, поручио је он.

Ко о чему, опозиција о претњама

Вучић је коментарисао наводне претње упућене бившем градоначелнику Драгану Ђиласу, уколико се кандидује за градоначелника на предстојећим београдским изборима, истакавши да је то суштина њихове „победничке кампање“.

Он је подсетио да је опозиција до сада већ износила такве тврдње у изборним кампањама и запитао је има ли „још неки стручњак“ коме је неко претио хапшењем.

Руска акробатска група Стрижи - Sputnik Србија
Специјалци у акцији: Шта ће све „Стрижи“ показати Србима (видео, фото)

Подсетио је да су о наводним претњама у кампањама говорили и Вук Јеремић и Саша Јанковића, а недавно и Родољуб Шабић.

„Је л‘ истина да је Вук Јеремић почео своју кампању са тим да му прете хапшењем? Је л‘ тако било? Јесте. Је л‘ то исто рекао и Саша Јанковић да му прете хапшењем? Јесте“, запитао је и потврдио Вучић.

Приметио је и да је Шабић недавно говорио да му прете хапшењем, а потом кад је „мало дремнуо“, повереник је установио да му на вратима није баш била полиција, него да су то били комуналци.

„Је л‘ тако било“, запитао је председник и закључио:

„Све су то биле победничке кампање. И ово ће бити једна од тих победничких кампања.“

 

Танјуг

Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала